Hoppa till huvudinnehållet

Ockupationen återupptas: ”Vi ska vinna det här”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Ockupation för rehabbassängen på Dalslands sjukhus.
Ockupation för rehabbassängen på Dalslands sjukhus. Foto: Sofie Borg

Ockupationen för rehabbassängen på Dalslands sjukhus kommer att återupptas efter julhelgerna då sjukhuset öppnar igen.

– Nionde januari sätter vi igång igen och nu ska vi angripa de nya politikerna, säger Jerker Johansson, kommittén för Dalslands sjukhus.

När Aleris lämnat Dalslands sjukhus och rehabbassängen stängde startade frivilliga en ockupation för att visa sitt missnöje. De avlöste varandra fram till att sjukhuset stängde över julhelgerna.

Frivilliga från Bäckefors och intilliggande orter har skrivit upp sig och är med på tåget när entrén öppnar igen måndag 9 januari. Från den dagen kommer det att vara två-tre personer på plats dagligen.

– Vi har en lista på ett 50-tal personer som vi kan ringa. Det är en självklarhet för alla att bassängen ska vara kvar, säger Jerker Johansson som är optimistisk.

– Vi har gott hopp om att förnuftet ska segra. Bassängen är livsviktig för en del, det handlar om förebyggande vård för att inte bli ännu sämre. Vi ska vinna det här, säger han och anser att Bengtsfors kommun inte agerar tillräckligt.

– Bengtsfors kommun borde ta ett större ansvar då 45 procent av de som nyttjar bassängen bor inom kommunen, säger Jerker Johansson och förklarar att ockupanterna kommer att sitta så länge det behövs.

Artikeltaggar

AlerisBengtsfors kommunBäckeforsDalslandJerker JohanssonSjukhusVårdVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.