Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Barnen är inga flyttlass

Publicerad:
Demonstration mot nedläggning av Skåpafors förskola och Billingsfors fritids innan kommunfullmäktiges sammanträde.
Demonstration mot nedläggning av Skåpafors förskola och Billingsfors fritids innan kommunfullmäktiges sammanträde. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Till Stig Bertilsson och Sverigedemokraterna

Du säger att du har pratat med oss föräldrar angående nedläggningen men det är en STOR lögn, för hur vi fick reda på detta var via Dalslänningen. Du säger att vi får ha kvar fritids i sex månader och Skåpafors ett år. Men skall vi föräldrar gå och ha en oro fram tills dess, om va som kommer hända, kommer vi ha fritids och kommer Skåpafors ha kvar förskolan?

Förskola och fritids får tid på sig att hitta ny huvudmanArga föräldrar demonstrerade på torget: ”Bedrövligt”

Du sopar bara ALLT under mattan helt enkelt!

Att se barnens namnanteckningar på demonstrationen borde räcka tycker man och där har vi det som kallas för barnkonventionen (där barnen har sagt sitt via skrift). Men ni KÖRDE över det ..

Och sen att Sverigedemokraterna ljög rakt upp i ansiktet för oss föräldrar då det var möte (efter att vi fick se i tidningen) att VI FÖRÄLDRAR kan lita på att ha era röster men sen i kommunfullmäktige så röstade ni HELT annat... STOR BESVIKELSE...

BARNEN är INGA FLYTTLASS som man kan transportera hur som helst. Dom är våra ägodelar och vår framtid!

Rukija Mavric

Svar direkt

Svar till Rukija Mavric.

“Och sen att Sverigedemokraterna ljög rakt upp i ansiktet för oss....”

Nej det gjorde vi inte, beklagar om någon tolkade det så.

Under mötet i Skåpafors och i Billingsfors på frågan om våra röster så svarade vi: Ja ni har våra röster! Emot nedläggning! Vi lovade inte att rösta på Socialdemokraternas budget!

Vi gick tidigt ut med att Sverigedemokraterna stödjer alliansens budgetförslag men med några ändringsyrkanden bl.a Att bevara förskola/fritids i Skåpafors och fritids i Billingsfors.

Alliansen presenterade ett nytt förslag i frågan för oss på söndagen före kf som vi kunde acceptera. Så Nej vi röstade inte HELT annat. Om det varit en fristående fråga och inte varit inbakad i budgetar hade det varit annorlunda då kan man rösta ja eller nej.

Sverigedemokraterna var/ är fortfarande emot nedläggningar av mindre enheter vare sej det gäller för barn eller för våra äldre.”Decentralisering - småskalighet och närhetsprincipen skall värnas och lyftas fram som positiva värden” är en av SDs visioner.

Britt Inger Sandström Sverigedemokraterna

Svar från Stig Bertilsson

REPLIK: Utan åtgärder nu blir problemen i ekonomin allt större framöver

Artikeltaggar

AlliansenBillingsforsBudgetarDalslänningenEkonomiFörskolorKommunfullmäktigeNedläggningarRukija MavricSkåpaforsSocialdemokraternaStig BertilssonSverigedemokraterna