Hoppa till huvudinnehållet

Vikencupen: Lokalrivalerna möts i första matchen

Publicerad:
Arrangörsklubben IF Viken har vunnit de två senaste upplagorna av Vikencupen, 2018 och 2019. På fredag får de chansen att ta tredje raka titeln.
Arrangörsklubben IF Viken har vunnit de två senaste upplagorna av Vikencupen, 2018 och 2019. På fredag får de chansen att ta tredje raka titeln. Foto: Ove Rydh

Fyra Dalslandslag, tre lag från Bohuslän och ett från Värmland gör upp om segerpremien på 4000 kronor när Vikencupen gör comeback i Karlbergshallen på fredag.

– Vi hoppas på en bra turnering med mycket folk på läktaren, säger Christer Härd från IF Viken.

På fredag stänger IF Viken fotbollssäsongen 2022 genom att återigen bjuda in till futsalcupen Vikencupen.

– Det känns kul. Nu när det har varit uppehåll i två år på grund av pandemin känns det kul att vi kan köra igen, säger Christer Härd.

Stort intresse

Intresset för cupen har varit stort och de åtta platserna fylldes snabbt.

– Vi fick tacka nej till flera lag. Vi hade nog kunnat vara tolv stycken lag om, men vi har sagt att vi ska ha åtta lag och köra en lite kortare cup.

IF Viken tror och hoppas även att det publika intresset kommer att vara stort, så här i mellandagarna mellan jul- och nyårsfirande.

– Det har varit rätt mycket folk tidigare så vi hoppas på ett liknade intresse nu.

Blandad kompott

Utöver arrangörsklubben IF Viken är division 4-konkurrenten IFK Åmål enda lokala laget i cupen. Lokalrivalerna spelar båda i grupp A och ställs mot varandra redan i öppningsmatchen. Övriga lag från Dalsland är Färgelanda IF och Ellenö IK.

Från andra sidan länsgränsen kommer Säffle SK till spel med ett lag. Övriga deltagande lag kommer från Bohuslän: Myckleby IK, Gilleby IF och Svenshögens SK. Det är således bra spridning på lagen, både geografiskt och nivåmässigt sett.

– Det är lite blandat, men när det är futsal kan ju lag från lägre divisioner vara bra, säger Christer Härd.

Lagen är uppdelade i två grupper där ettan och tvåan från varje grupp går vidare till semifinal. Matchtiden är tolv minuter. Skulle matcherna i slutspelet sluta oavgjort avgörs matchen genom straffläggning.

Hett möte väntar

Två av de anmälda lagen, Färgelanda IF och Ellenö IK, rök ihop ordentligt och hamnade i slagsmål när de möttes i en futsalcup i Färgelanda veckan före jul. Domaren valde att avbryta matchen och lagen tilläts inte spela vidare i cupen. Christer Härd har varit i kontakt med de berörda föreningarna som nu säger sig ha rett ut händelsen.

– De kontaktade mig. De hade pratat igenom det och garanterade att det inte ska hända igen.

Grupperna i Vikencupen

Grupp A

IF Viken (div 4)

IFK Åmål (div 4)

Ellenö IK (div 5)

Myckleby IK (div 6)

Grupp B

Färgelanda IF (div 4)

Säffle SK (div 2)

Gilleby IF (div 4)

Svenshögens SK (div 5)

Artikeltaggar

BohuslänDalslandEllenö IKFärgelanda IFFutsalIF VikenIFK ÅmålSäffle SKTurneringar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.