Hoppa till huvudinnehållet

Färre vårdas för covid på Näl – minskning med 40 procent inom Nu-sjukvården

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Antal inlagda minskar inom Nu-sjukvården, bland annat på Näl i Trollhättan./ARKIVBILD
Antal inlagda minskar inom Nu-sjukvården, bland annat på Näl i Trollhättan./ARKIVBILD Foto: Tommy Löfgren

Antalet patienter som vårdas för covid-19 minskar inom NU-sjukvården, rapporterar Radio Väst. Det är en minskning på 40 procent sedan toppnoteringen i mitten av december.

Under juldagen vårdas 41 patienter för covid-smitta inom Nu-sjukvården, Näl i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Det är sju patienter färre än dagen innan, och jämfört med i mitten av december har antalet patienter som vårdas för smittan minskat med 40 procent.

– I mitten av december hade vi en bit över 70 inlagda nu har det minskat till 41. Det är vi väldigt glada för, säger Björn Järbur, sjukhusdirektör inom Nu-sjukvården, till P4 Radio Väst.

Sjukvårdsledningen vet inte riktigt vad nedgången beror på. Men generellt sett har de båda sjukhusen under julhelgen färre inneliggande patienter än tidigare.

– Men det kan också bero på minskad smittspridning, säger Björn Järbur till radion.

Jämfört med när coronapandemin härjade som värst provtas det väldigt lite för smittan. Därför är det nu ganska svårt att sätta fingret på vad nedgången för tillfället beror på.

I Västra Götalandsregionens officiella statistik är de senaste siffrorna från den 23 december. Där har kurvorna över antalet inneliggande patienter med bekräftad covid-19 vänt neråt på alla sjukhus. Enligt de siffrorna hade Nu-sjukvården som högst 67 covid-patienter den 19 december och i fredags hade siffran sjunkit till 60.

Jämfört med tidigare i pandemin är antalet covid-patienter fortfarande förhållandevis högt men få av dem behöver intensivvård.

Artikeltaggar

CoronavirusetNU-sjukvårdenNälP4SjukhusTrollhättanUddevallaVårdVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.