Hoppa till huvudinnehållet

Tomten är tillbaka – hittades av hundägare

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Idag, dagen innan julafton, är tomten tillbaka på sin rätta plats i släden vid Edsgärdet. Nu han han även sällskap av tomtemor som har hållit ställningarna under tiden tomtefar varit borta.
Idag, dagen innan julafton, är tomten tillbaka på sin rätta plats i släden vid Edsgärdet. Nu han han även sällskap av tomtemor som har hållit ställningarna under tiden tomtefar varit borta. Foto: Privat

Edsborna kunde ju knappast få en bättre julklapp. Dagen innan julaftonen är den efterlängtade tomten tillbaka i sin släde på kullen vid Edsgärdet. Trots äventyret är han välbehållen och i gott mod.

Det är AMI (enheten arbetsmarknad och integration) som varje år gör det fint på kullen vid Edsgärdet med stämningsfulla dekorationer och julpynt.

EFTERLYSNING: Man med röd luva och tjock mage saknas – misstänker kidnappningTomten fortsatt saknad – tomtemor väntar i släden

På morgonen den 11 december upptäckte en privatperson att släden där tomten tidigare satt gapade tom. En efterlysning gjordes omgående på sociala medier, där idéerna om var den skäggige mannen hade blivit av var många.

Tomasz Galbas, som är arbetsledare för arbetsmarknadsenheten i Dals-Eds kommun, hade sina aningar.

– Tomten är av det latare sorten och skulle aldrig få för sig att ta sig en promenad så det är antagligen någon som har kidnappat honom, sa han till Dalslänningen efter försvinnandet.

Ack så rätt han hade.

Idag, dagen innan julafton, hittade en privatperson, som var ute och rastade hunden, tomten vid Parsetjärn. Hundägaren transporterade tillbaka tomten till sin rätta plats i släden vid Edsgärdet.

– Tomtens kidnappare har tagit väl hand om honom. Slutet gott allting gott, säger Tomasz Galbas.

Artikeltaggar

ArbetsmarknadBrott, lag och rättDals-Eds kommunDalslänningenEdsgärdetEfterlysningarHusdjurJulNöje/KulturSociala medier

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.