Hoppa till huvudinnehållet

Levande julkrubba ska locka fler besökare

Publicerad:
Rodhe Andersson, kyrkomusiker i Dals-Ed.
Rodhe Andersson, kyrkomusiker i Dals-Ed. Foto: Tommy Löfgren

På julafton blir det ett nytt koncept i Dals-Eds kyrka. Då bjuds det in till levande julkrubba. Kyrkomusiker Rodhe Andersson hoppas att det nya konceptet ska locka fler besökare.

– Julbönen i Dals-Eds kyrka behövde lite nytänk och ett uppsving. Det var ju väldigt mycket folk förr som hade den här traditionen att gå till kyrkan på julafton, men sedan har kyrkan tappat lite där, så då gör vi lite nytänk med levande julkrubba, säger kyrkomusiker Rodhe Andersson.

Den levande julkrubban kommer framföras av ungdomskörens medlemmar, som kommer vara utklädda och och agera. Förutom skådespel bjuds det även på sång och musik.

– Det är sju av ungdomskörens medlemmar som är med, men även jag och Malin Henriksson, som är präst, kommer vara krubbfigurer. Vi kommer också ha den traditionella julkrubban bredvid, där barn som vill kan placera ut krubbfigurerna. Så det kommer bli båda delar, säger hon.

Rodhe Andersson är förväntansfull och ser fram emot lördagens satsning.

– Vi hoppas det kommer lite fler besökare nu, och att vi väcker liv i den här traditionen. Vi riktar oss till alla, men vore också jättefint om de som sitter ensamma nappar på detta och att de då kan känna en gemenskap med andra i kyrkan. Det vore väldigt roligt, säger hon.

Tobias Johansson

Artikeltaggar

Dals-Eds kyrkaMalin HenrikssonMusikRodhe AnderssonSkådespelareSångTraditioner

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.