Hoppa till huvudinnehållet

Väglaget stängde restaurang: "Aldrig varit med om något liknande”

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Restaurang Facklan i Bäckefors var under tisdagen delvis stängd på grund av det halkiga väderläget.
Restaurang Facklan i Bäckefors var under tisdagen delvis stängd på grund av det halkiga väderläget. Foto: Mattias Modéen

Det halkiga väglaget kan ställa till det på flera olika plan. Restaurang Facklan i Bäckefors kunde under tisdagen inte öppna på morgonen på grund av att personalen inte kunde ta sig till jobbet.

Under måndagseftermiddagen meddelade Västtrafik att bussavgångarna i Dalsland skulle ställas in med anledning av det sliriga väglaget och att det så skulle förbli även på tisdagen. Ganska snart stod det också klart att det skulle bli problem att öppna restaurang Facklan nästa dag.

– Det brukar vara två personal som öppnar restaurangen på morgonen, men de som skulle ha jobbat idag brukar pendla till jobbet med buss, så tyvärr hade de inte möjlighet att ta sig hit. Det är ju så klart jättetråkigt, men kollektivtrafiken har ju varit nere överallt, säger Björn Andersson, operativ chef på Roy Andersson bilbolaget som driver restaurangen.

Frendo hade öppet som vanligt under tisdagen, men det gick inte att besöka restaurangen.
Frendo hade öppet som vanligt under tisdagen, men det gick inte att besöka restaurangen.

Han berättar att orsaken till att personalen uteblev trots allt tillhör ovanligheterna.

– Jag har nog aldrig varit med om något liknande. Vi har ju varit ute för längre strömavbrott av olika skäl, vi är ju en verksamhet som är väldigt beroende av el, men det här trodde jag aldrig skulle hända, säger Björn Andersson.

Restaurangen kunde öppna på eftermiddagen igen och Frendo var öppet som vanligt. Planen är att restaurangverksamheten ska rulla på som vanligt under onsdagen.

– Oavsett hur vädret är imorgon så kommer vi att ha personal på plats, säger Björn Andersson.

Artikeltaggar

BäckeforsDalslandFrendoHandelMat och dryckRestaurangerStrömavbrottVästtrafik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.