Hoppa till huvudinnehållet

Busschauffören som fick stopp fördes till sjukhus – halkade på isvägen

Publicerad:
Chauffören till den buss med skolbarn från Ed som fick stopp på en glashal väg i Rölanda, skadade sig i samband med incidenten och fick föras till sjukhus.
Chauffören till den buss med skolbarn från Ed som fick stopp på en glashal väg i Rölanda, skadade sig i samband med incidenten och fick föras till sjukhus. Foto: Johan Nilsson/TT

Chauffören till den buss som fick stopp i en brant backe i Rölanda på måndagseftermiddagen, halkade när han lämnat bussen och slog sig så illa i bakhuvudet att han fick föras till sjukhus.

Incidenten med linjebussen 765 som fick stopp på en glashal väg på måndagen inträffade inte i Brene utan i Rölanda, nära kyrkan. Bussen transporterade en hel del skolbarn från Ed ut på landsbygden.

– Backen där är brant och där händer det nästan alltid något, berättar en närboende som tog sig till platsen.

Buss med skolbarn fast i Bäckefors – all busstrafik i Dalsland inställd

Bussen blev stående mitt på vägen och tog sig inte framåt för att det var så extremt halkigt. Chauffören hade grus med sig i bussen och gick ut och la på grus bakom bussen, så att den inte skulle halka bakåt.

Under tiden busschauffören var utanför bussen halkade han på den hala vägbanan. Han slog i bakhuvudet så illa att det blödde. Troligen fick han en hjärnskakning.

– Jag tog hand om chauffören medan en annan person ringde ambulans. Chauffören fick föras till sjukhus, berättar ögonvittnet.

Föraren mår idag efter omständigheterna väl, uppger Västtrafik.

Artikeltaggar

BäckeforsBussarHjärnskakningOlyckor och katastroferRölandaSjukhus

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.