Hoppa till huvudinnehållet

Åmålstjej får kommunens stipendium för att studera i De Pere, USA

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Tidigare Karlbergseleven Mathilda Eskfelt från Åmål är en av stipendiaterna som provat på studentlivet i De Pere.
Tidigare Karlbergseleven Mathilda Eskfelt från Åmål är en av stipendiaterna som provat på studentlivet i De Pere. Foto: Privat

Filippa Morichetto från Åmål blir årets utbytesstipendiat på Karlbergsgymnasiet.

Årets utbytesstipendiat på Karlbersgsgymnasiet är utsedd. Stipendiet tilldelas en elev som får möjlighet att studera ett år på De Pere High School i USA.

Filippa Morichetto tilldelas i år Åmåls kommuns internationella utbytesstipendium där hon nu får möjligheten att studera i De Pere ett helt läsår.

Filippa tilldelades stipendiet efter att ha blivit intervjuad av representanter från barn- och utbildningsnämnden, samt -förvaltningen.

Motiveringen till varför just Filippa tilldelas årets stipendium lyder som följer:

”Årets stipendium tilldelas en handlingskraftig elev med framåtanda som på ett moget och självständigt sätt kommer att vara en god ambassadör för Åmåls kommun i De Pere, USA.”

Filippa Morichetto kommer att bo i värdfamilj under sin USA-vistelse.

Stipendiaten kommer att uppmärksammas i samband med Karlbergsgymnasiets julavslutning i aulan på onsdagsförmiddagen.

De Pere-stipendiet

Under 2014 stiftade Åmåls kommun ett internationellt utbytesstipendium med syfte att öka motivationen bland unga att se möjligheter i kommunen och världen samt att öka medvetenheten om sin egen och andra kulturer.

Genom stipendiet ökar ungdomars möjlighet till internationell rörlighet där syftet med stipendierna är att ge ungdomar chansen att få möjlighet att skaffa sig nya erfarenheter samt utbildning för att i framtiden ha möjlighet att anpassa sig till en ständigt föränderlig arbetsmarknad. Stipendierna delas ut i samarbete med organisationen AFS interkultur.

AFS interkultur är en internationell ideell organisation som sedan 1947 arbetar för fred och förståelse mellan människor och kulturer genom olika utbytesprogram.

Källa: Åmåls kommun

Artikeltaggar

De PereKarlbergsgymnasietKulturSkola och utbildningStipendierUSAÅmålÅmåls kommun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.