Hoppa till huvudinnehållet

Polis och kommun riktar fler insatser mot ungdomar i riskzon för att göra brott

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Martin Carling (C) och Jenny Wester, lokalpolisområdeschef, signerade det nya medborgarlöftet i måndags.
Martin Carling (C) och Jenny Wester, lokalpolisområdeschef, signerade det nya medborgarlöftet i måndags. Foto: Tommy Nerstrand

Polisen, ska i samarbete med Dals-Eds kommun, rikta fler åtgärder mot ungdomar och unga vuxna i riskzon för att bli brottsaktiva. Det är en av de åtgärder som framkommer i det nysignerade medborgarlöftet för Dals-Eds kommun.

Medborgarlöftet är en insats som genom samarbete mellan polisen och kommunen ska verka för att öka tryggheten och förebygga brott. Vilka insatser som kommunen och polisen ska fokusera på ringas in med hjälp av medborgarna.

När Dals-Eds nyupprättade trygghets- och säkerhetsråd i måndags hade sammanträde, närvarade också kommunalrådet Martin Carling (C) och lokalpolisområdeschef Jenny Wester för att signera det nya löftet. På plats fanns också kommunpolis Peter Torstensson.

På plats fanns också kommunpolisen Peter Torstensson samt trygghets- och säkerhetsrådet.
På plats fanns också kommunpolisen Peter Torstensson samt trygghets- och säkerhetsrådet.

Det framkommer i det nya medborgarlöftet att kommunen och polisen gemensamt har analyserat lägesbilden och har identifierat en problematik med brottsaktiva som står för en stor del av brottsligheten samt skapar otrygghet i kommunen. Det ska även finnas en ökad oro bland lokala företagare att utsättas för brott.

Därför fokuserar det nya löftet, som gäller i två år, på åtgärder mot brottsaktiva, ungdomar och unga vuxna i riskzon för att bli brottsaktiva. Ett annat område som ska prioriteras är arbetet mot brott och otrygghet i det lokala näringslivet.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättCenterpartietDals-Eds kommunDals-Eds kommunJenny WesterMartin CarlingNäringslivPeter TorstenssonÅtgärder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.