Hoppa till huvudinnehållet

REPLIK: SÄBO - ett ansvar vi tar på största allvar

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi vill från Bengtsfors kommun med anledning av insändaren om "stort behov av SÄBO i kommunen" förtydliga att vi har ett ansvar för att tillse att personer som bedöms vara i behov av särskilt boende också får det och detta är ett ansvar vi självklart tar på största allvar.

INSÄNDARE: Stort behov av SÄBO i kommunen

Vi har idag inga personer som beviljats särskilt boende som fått vänta mer än tre månader vilket är den lagstadgade tiden för hur länge kommunen har på sig att verkställa ett sådant beslut. På 20 års sikt är prognosen att vi kommer behöva ytterligare 40 platser sett till hur det är idag och dessa platser måste då också vara utformade på ett sätt som möter dagens lagkrav och de svårigheter som finns redan idag med att få tag i personal.

Tomställandet av platserna på Kolaregården behöver ses som en del i en större helhet där vi nu inleder ett stort och viktigt arbete för att säkra tillgången på tillräckligt många och rätt utformade särskilt boenden på sikt.

Tanja Mattsson

Socialchef Bengtsfors kommun

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBeslutKolaregårdenTanja MattssonVård och omsorg