Hoppa till huvudinnehållet

Martin Carling (C) avgår efter åtta år

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Martin Carling (C), kommunalråd i Dals-Ed, avgick i torsdags som förbundsordförande för Fyrbodals kommunalförbund./ARKIVBILD
Martin Carling (C), kommunalråd i Dals-Ed, avgick i torsdags som förbundsordförande för Fyrbodals kommunalförbund./ARKIVBILD Foto: Helena Lindgren

Martin Carling (C), kommunalråd i Dals-Ed, avgår som ordförande för Fyrbodals kommunalförbunds direktion efter åtta år.

Martin Carling från Rölanda avgår som förbundsordförande för kommunalförbundet i Fyrbodal, där 14 kommuner samverkar.

I torsdags hölls sista förbundsdirektionen för Fyrbodals kommunalförbund den här mandatperioden. Förbundsordförande Martin Carling slutar nu efter åtta år på posten.

– Det är med blandade känslor jag lämnar. Det känns lite skönt men jag känner också ett visst vemod, säger Martin Carling i ett pressmeddelande.

Förbundsdirektionen tog också en rad beslut på sitt sista möte. Här följer några av dem:

• Efter att Vänersborgs kommun protesterat till SJ då den direkta tågförbindelsen mellan Vänersborg och Stockholm upphörde, vill Vänersborg att Fyrbodals kommunalförbund samordnar och driver denna fråga ur ett delregionalt perspektiv, förslagsvis genom en skrivelse till Kollektivtrafiknämnden. Detta sade förbundet ja till.

• Förbundet beslutade att anta en avsiktsförklaring mellan Fyrbodals kommunalförbund och Västra Götalandsregionen kring samverkan om regional kompetensförsörjning 2023–2030.

• Beslut om att ge förbundsdirektören i uppdrag att bereda nytt förslag på samverkansavtal baserat på inkomna remissvar när det gäller teknikcollege.

Artikeltaggar

BeslutFyrbodals kommunalförbundMartin CarlingPolitikSJStockholmVänersborgVänersborgs kommunVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.