Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Flera av sparrekommendationerna ingår redan i miljörutinerna

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det var väldigt intressant att som kommunanställd få reda på rekommendationer om att spara på el och drivmedel via Dalslänningen (tisdag den 6 december). När kommer den informationen gå ut till oss anställda via kommunens egna kanaler som exempelvis intranätet? För inte är det väl så att man räknar med att alla cirka 700 anställda läser en artikel i en tidning?

Varm tröja och släckt lampa – anställda uppmanas spara pengar

Än mer intressant blir det när en läser rekommendationerna. Flera av dessa ingår i "Miljörutiner i Dals-Eds kommun", som har flera år på nacken. 5 av 12 punkter ingår i dessa miljörutiner och borde därmed vara allmän praxis för oss anställda att följa. Det kan väl möjligen inte vara så att miljörutiner blir intressanta först när det syns på kostnaderna?

Punkten där anställda uppmanas att reflektera och påpeka slöserier som finns i verksamheterna är av extra intresse. Borde inte det vara en självklarhet med god ekonomisk hushållning i den kommunala verksamheten?

Helena Blomqvist, kommunanställd

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDalslänningenDrivmedelEkonomiElTidningar