Hoppa till huvudinnehållet

Eva Jantzén fick ta emot 108:e Dalslandsmedaljen: ”Glödande engagemang”

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Eva Jantzen från Högsäter fick ta emot den 108:e Dalslandmedaljen ur kommitténs ordförande Benny Augustssons hand.
Eva Jantzen från Högsäter fick ta emot den 108:e Dalslandmedaljen ur kommitténs ordförande Benny Augustssons hand. Foto: Visit Dalsland

Dalslandsmedaljen tilldelas i år Eva Jantzén från Högsäter, för sina insatser för att lyfta fram landskapet Dalsland.

Under onsdagen tilldelades också Dalslands Moose Ranch i Dals-Ed priset Årets besöksnäringsföretag medan Rolfkärrs stugby i Tydje i Åmåls kommun fick priset Årets uppstickare.

Årets upplaga av Dalslandsmedaljen, den 108:e i ordningen, delades ut på onsdagseftermiddagen på Nuntorps naturbruksgymnasium i Brålanda i samband med Visit Dalslands turismdag.

I år gick Dalslandsmedaljen till Eva Jantzén i Högsäter med motiveringen:

Konfettiregn över pristagarna. Från vänster: Björn Sundström Rolfskärrs stugby, Eva Jantzen, samt Julie Bloch Jensen och Noak Mossberg Thelander från Dalslands Moose Ranch.
Konfettiregn över pristagarna. Från vänster: Björn Sundström Rolfskärrs stugby, Eva Jantzen, samt Julie Bloch Jensen och Noak Mossberg Thelander från Dalslands Moose Ranch. Foto: Visit Dalsland

”Eva Jantzén har med glödande engagemang bidragit till att lyfta fram landskapet Dalsland och utveckla destinationen till en plats att älska för besökare och en uppskattad plats för bofasta. Hon har genom sitt kunnande och erfarenhet inom turism och värdskap bidragit till fler besök i landskapet, utbildning inom besöksnäringen och etablering av Dalslands Guider. Hållbarhet, lokal förankring, kultur och natur går som en röd tråd genom Evas arbete att sätta Dalsland på den internationella och nationella kartan.”

I samband med utdelningen utsågs också Årets besöksnäringsföretag och och Årets nykomling, två priser som delats ut under många år.

Till Årets besöksnäringsföretag utsågs Dalslands Moose Ranch i Dals-Eds kommun. Motiveringen löd:

”Genom ett målmedvetet utvecklande med gästen i centrum har Dalslands Moose Ranch hittat balansen mellan det vilda och tama för att skapa ett inbjudande besöksmål som engagerar. Genom generös och strukturerad information bidrar Dalslands Moose Ranch till att lyfta Dalsland som destination och gör det lätt att vara besökare.

Till Årets uppstickare utsågs Rolfskärrs Stugby i Åmåls kommun med motiveringen:

”Med anor sedan 1946 har Rolkärrs stugby under lång tid bjudit besökare möjligheten att uppleva Dalsland och Vänerns skärgård. Genom att levandegöra både sina egna produkter och många av områdets upplevelser, med fokus på det naturnära och hållbara har Rolkärrs stugby snabbt lyft sin verksamhet till nya nivåer.”

– I år har vi två pristagare som verkligen satsar på att lyfta hela besöksnäringen i Dalsland. Både Dalslands Moose Ranch och Rolfskärrs Stugby har visat på god insikt om målgruppen och lyckats erbjuda högkvalitativa egna produkter såväl som de på ett föredömligt sätt lyft andra, säger Johan Trollnäs, vd för Visit Dalsland, i ett pressmeddelande.

Dalslandsmedaljen

Eva Jantzen får den 108:e Dalslandsmedaljen.

Dalslandsmedaljen delas årligen ut till personer/föreningar/organisationer som gjort landskapet framstående tjänster. En kommitté med medlemmar från Dalslands fornminnes- och hembygdsförbund, Dalslands konstförening och Dalslandskommunerna utser sen den som ska få årets medalj.

Björn Sundström Rolfskärrs stugby, Eva Jantzen, samt Julie Bloch Jensen och Noak Mossberg Thelander från Dalslands Moose Ranch uppvaktades på Nuntorps gård i Brålanda under onsdagen.
Björn Sundström Rolfskärrs stugby, Eva Jantzen, samt Julie Bloch Jensen och Noak Mossberg Thelander från Dalslands Moose Ranch uppvaktades på Nuntorps gård i Brålanda under onsdagen. Foto: Visit Dalsland

Artikeltaggar

BesöksnäringDals-Eds kommunDalslandHållbarhetHögsäterJohan TrollnäsKulturNoak MossbergNuntorpTurismVisit DalslandÅmåls kommun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.