Hoppa till huvudinnehållet

Föreningsnytt: Två trotjänare i Majblomman har slutat

Publicerad:
Elvy Sjöström och Lars-Owe Hesselroth.
Elvy Sjöström och Lars-Owe Hesselroth.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Bengtsfors kommun har två stycken Majblommekommittéer. En i södra delen och en i den norra. Bengtsfors-Ärtemarks Majblommekommitté, som är den i den norra delen, har i dagarna haft årsmöte.

Elvy Sjöström har varit medlem i kommittén i mer än 60 år och dess ordförande sedan 1980, har nu avgått. Avgick gjorde också kommitténs kassör Lars-Owe Hesselroth. Han har varit kassör i mer än 20 år. De avtackades med en present från Majblommans centralorganisation och en blomma från den lokala Majblommekommitèn.

Till den nya kommittén valdes Eleanor Ytterby, ordförande, Angelica Lundin, vice ordförande, Lena Blidstam Olsson, sekreterare, Arne Eléhn, kassör samt Carina Svensson och Maria Gerdin som övriga ledamöter.

Bengtsfors-Ärtemarks majblommekommitté administrerar försäljningen av Majblommor. Franserudsskolans elever från årskurs 3 är säljare. Nettot från försäljningen går till kommittén, som får ansökningar från ekonomiskt utsatta familjer med barn. Det kan gälla t.ex. bidrag till föreningsavgift, kläder eller att kunna göra en aktivitet under sommarlovet som annars inte hade varit möjlig.

En del av nettot tillfaller skolan, som då kan göra en aktivitet för alla barn i skolan. Bland annat har man från skolans sida ordnat friluftsdag till Högheden där de som inte har egen utrustning har fått hyra och alla barnen har fått liftkort.

Majblomman har också köpt in skridskor för utlåning på skolan.

Varje säljare får också behålla en liten slant för att de säljer.

Mottot för Majblomman har sedan starten 1907 varit att barn hjälper barn. Så köp gärna Majblommor. Det kanske kan hjälpa ett eller flera barn i din närhet att få vinterkläder eller något att berätta efter sommarlovet.

Eleanor Ytterby

Artikeltaggar

ÄrtemarkBarnBengtsforsBlommorEkonomiElvy SjöströmFörsäljningFranserudsskolanHöghedenMajblommanSkridskor