Hoppa till huvudinnehållet

Närtrafiken utökas när Västtrafik byter tidtabell

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
På söndag införs nya tidtabeller hos Västtrafik. Samtidigt utökas möjligheten till närtrafik i hela regionen.
På söndag införs nya tidtabeller hos Västtrafik. Samtidigt utökas möjligheten till närtrafik i hela regionen. Foto: Thomas Harrysson

På söndag byter Västtrafik tidtabeller. Samtidigt görs förändringar för att anpassa trafiken efter resenärers behov. Bland annat utökas resmöjligheterna med närtrafiken i hela regionen.

Söndagen den 11 december börjar Västtrafiks nya tidtabeller gälla och förändringar i trafiken genomförs.

– Utgångspunkten är alltid att använda våra resurser där de gör som störst nytta. Under nästa år förbättrar vi tillgängligheten till kollektivtrafiken runtom i regionen genom flera satsningar på närtrafiken, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Den 11 december införs en rad nya satsningar i närtrafiken. Närtrafik är kollektivtrafik som körs med mindre fordon där annan kollektivtrafik inte körs så ofta eller saknas helt. En resa med närtrafiken körs mellan valfri adress och valfri närtrafikhållplats i samma kommun, eller tvärtom åt andra hållet.

I samband med tidtabellsskiftet den 11 december utvecklas närtrafiken med flera nyheter:

Alla biljetter i Västtrafiks sortiment börjar gälla även i närtrafiken, både digitala biljetter och biljett på Västtrafikkort.

30 nya närtrafikhållplatser tillkommer.

Utbudet ökas med fler möjliga tider att resa på. Detta gäller i alla kommuner under vardagar, men kommuner kan även välja att köpa till trafik på helg och natt.

Artikeltaggar

KollektivtrafikTrafikVästtrafik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.