Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarnas otroliga seger – 20–0(!): ”Så här bra har jag nog aldrig spelat”

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Edsbowlarna vann med 20–0. Paula Svensson gjorde sin bästa match någonsin.
Edsbowlarna vann med 20–0. Paula Svensson gjorde sin bästa match någonsin. Foto: Pontus Nordwall

Edsbowlarna stod för en riktigt bra insats i hemmamatchen mot BK Kåess och kunde vinna med otroliga 20–0. Jonas Forsberg och Paula Svensson var bäst i hemmalaget när de båda slog över 880 poäng.

— Det gick väldigt bra och så här bra har jag nog aldrig spelat, säger Paula Svensson.

 • Kim Norbäck.
  Kim Norbäck. Foto: Pontus Nordwall
 • Mattias Melin.
  Mattias Melin. Foto: Pontus Nordwall
 • Jonas Forsberg var poängmässigt bäst i Edsbowlarna med 895.
  Jonas Forsberg var poängmässigt bäst i Edsbowlarna med 895. Foto: Pontus Nordwall
 • Mikael Sjögren hördes pusha på övriga spelare under matchen.
  Mikael Sjögren hördes pusha på övriga spelare under matchen. Foto: Pontus Nordwall
 • Alida Molander slog 871 poäng.
  Alida Molander slog 871 poäng. Foto: Pontus Nordwall

BK Kåess F1 som låg på samma poäng som Edsbowlarna inför matchen hade tidigare under lördagen varit i Mellerud för möte med BK Håvås och förlorat med klara 19—1. Matchen i Eds bowlinghall blev inte lättare när hemmalaget tog kommandot redan i den första serien och tidigt ledde stort där Paula Svensson och Jonas Forsberg spelade riktigt bra. Detta gav en 5—0 ledning och en suverän start på matchen.

Kåess var med lite bättre i början på den andra serien där de även hade ledningen på ett bord. Edsbowlarna vände dock på detta och kunde vinna klart med 5—0 även om de inte var lika överlägsna i kägelpoängen.

Matchen avgjordes

Alida Molander, Mattias Melin och Stein Bråthen slog alla över 230 i den tredje serien där det inte var något snack vilka som var bäst. Edsbowlarna hade 363 kägelpoäng mer än motståndarna Kåess och matchen var avgjord när Edsbowlarnas ledning var 15—0.

I den sista serien var det bara för Edsbowlarna att se till att inte släppa någon poäng. Så blev det och de nollade Kåess genom att vina med klara 20–0. Alla i Edsbowlarna stod för en bra insats och det var aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna matchen.

— Jag har nog aldrig varit med och vunnit med sådana siffror. Alla spelade bra så det var riktigt kul, säger Paula Svensson.

I tabellen ligger Edsbowlarna nu på en sjunde plats med åtta inspelade poängen men då har alla lag inte spelat lika många matcher. Detta var Edsbowlarnas sista match för året och under januari har de tre av fyra matcher på bortaplan där den närmaste är ett derby på borta mot BK Håvås som ligger två placeringar före i tabellen.

— Vi får försöka att hålla att oss på den här nivån i kommande matcher så kommer det gå bra, säger Paula Svensson som var näst bäste poänggörare i hemmalaget med sina 883.

Matchfakta

KS Edsbowlarna – BK Kåess F1 20–0

Division 2 norra Götaland

Kägelpoäng: 6446 — 5034

Bästa poäng, Edsbowlarna: Jonas Forsberg 895, Paula Svensson 883, Alida Molander 871

BK Kåess F1: Bertil Nilsson 722, Tony Carlsson 676, Ulf Stridh 670

Artikeltaggar

Alida MolanderBK HåvåsBK KåessBowlingEdJonas ForsbergMattias MelinMellerud

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.