Hoppa till huvudinnehållet

Division 5-klubbens satsning – flertalet prestigevärvningar: ”Det ser bra ut”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Ilir Fazlija, här i IFK Uddevalla, är en av prestigevärvningarna till Ellenö IK.
Ilir Fazlija, här i IFK Uddevalla, är en av prestigevärvningarna till Ellenö IK. Foto: Johan Lindahl

Division 5-klubben Ellenö IK storsatsar inför den kommande säsongen. Nu har man gjort klart med en hel rad nyförvärv – flera av dem håller hög division 5-klass.

– Vi blir nog ett lag att räkna med framöver, säger spelande ordförande Christofer Jansson.

Ellenö IK har i flera år haft ambitionen att vara ett topplag i femman. Nu storsatsar man och spetsar truppen väsentligt för att nå de högt satta målen. Åtta nyförvärv är klara för kommande säsong.

Eller vad sägs om bröderna Ilir, 22, och Ismail Fazlija, 25, båda från division 4? Den förstnämnde är mittback från IFK Uddevalla och den senare är mittfältare från Rosseröds IK.

– Det är två klassvärvningar värvningar. Ilir var ordinarie i IFK Uddevalla innan han skadade sig och Ismail kommer vara seriens bästa mittfältare, säger klubbens spelande ordförande Christofer Jansson.

Kreshnik Bytyqi, här i IFK Åmål, är också klar för gulsvart.
Kreshnik Bytyqi, här i IFK Åmål, är också klar för gulsvart. Foto: Roger Pettersson

Man har dessutom knutit till sig Kreshnik Bytyqi, av seriens bästa målskyttar förra säsongen och en erkänt bra anfallare på den här nivån. 30-åringen gjorde 14 mål i bottenlaget Frändefors IF och har tidigare visat att han vet var målet är beläget i klubbar som IFK Åmål, IFK Trollhättan, Åsebro IF och Melleruds IF.

– Vi bor grannar och har barn i samma åldrar, så vi har snackat en del. Det var lite aktuellt med Färgelanda också, men han ville hellre vara med i en toppstrid, säger Jansson.

Men det slutar inte där. Sevdaim Hajra, 37, rutinerad målvakt med meriter från division 3 med så väl IFK Trollhättan som Skoftebyns IF, är också klar för Ellenö IK, liksom unge anfallaren Ara Ismail, tidigare i Oddevold och IK Svane.

– Vi gör en liten satsning. Vi har haft ambitioner tidigare, men nu har vi verkligen trupp för det. Det ser bra ut och vi blir nog ett lag att räkna med framöver, säger Jansson.

Trio från Hogstorp

Man har också fått in en trio spelare från Hogstorps IF i division 5 Bohuslän.. Det är defensiva mittfältaren Danial Alizade, 21, målvaken Erik Saez Hernandez, 21, och Fahad Al Hamdany, 27, också målvakt, som ansluter.

Sist men inte minst kommer den målfarlige anfallaren Mahmoud Hamed, som också kan spela mittback, från Skredsviks SK, också i division 5 Bohuslän. 27-åringen var lagets bäste målskytt i fjol med tio mål.

– Det är en teknik kille med bra fötter. Han kommer att spela antingen mittback eller forward beroende på hur vi spelare, säger Christofer Jansson.

Fyra försvinner

På minuskontot har Pär Karlsson och Rasmus Järnsveden försvunnit till Groheds IF medan Andreas Marklund och Mikael Lundin gått till Svarteborgs FK.

– Vi har tappat några, men fått in ersättare som fyller tomrummen gott och väl. Det blir bra med en nytändning, säger Christofer Jansson.

Artikeltaggar

BohuslänChristofer JanssonEllenö IKFotbollFrändefors IFFärgelandaIFK TrollhättanIFK UddevallaIFK ÅmålRosseröd

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.