Hoppa till huvudinnehållet

Byggföretag i Dals-Ed i konkurs

Publicerad:

Aktiebolaget Grauengaard Group AB i Strömstad begärs i konkurs.

Företaget registrerades 14 oktober 2020 och har haft sitt säte i Dals-Ed. Företaget begärdes i konkurs den 11 oktober. Konkursen registrerades, och inleddes, hos Bolagsverket den 30 november 2022, enligt uppgifter från kreditupplysningsföretaget AB Syna.

Grauengaard Group AB

Så går en konkurs till

En konkurs innebär, för ett aktiebolag, att det avvecklas genom att bolagets tillgångar används för att betala bolagets skulder. Ett bolag kan begäras i konkurs av aktiebolaget självt eller av en borgenär som har fordringar på bolaget. Tingsrätten tar upp ansökan och försätter bolaget i konkurs. Tingsrätten utser en konkursförvaltare som hanterar processen. Konkursförvaltaren redovisar till tingsrätten som avslutar konkursen och bolaget är därmed upplöst. Länk till Bolagsverket

Artikeltaggar

KonkurserNya företagNäringslivStrömstadVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.