Hoppa till huvudinnehållet

Knivman gjorde inbrott – återvände till brottsplatsen och greps av polis

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Polisen grep en man i Färgelanda som gjort inbrott. Nu åtalas mannen.
Polisen grep en man i Färgelanda som gjort inbrott. Nu åtalas mannen. Foto: Johan Nilsson/TT

27-åringen gjorde inbrott hos ett Färgelandapar på natten till den 14 november. Senare samma dag återvände han till brottsplatsen. Poliserna var då på plats och kunde gripa honom.

Mannen bar kniv och var aggressiv mot poliserna.

En 27-årig man från Färgelanda åtalas för ett bostadsinbrott. Mannen åtalas också för grovt brott mot knivlagen och våldsamt motstånd senare samma dygn.

Mannen ska vid det nattliga inbrottet i ett Färgelandapars bostad bland annat ha fått med sig mediciner, en barnvagn, barnkläder, en väska och smycken – samt 4 000 kronor i kontanter.

Stöldgodset återfanns senare i 27-åringens bostad.

Inbrottet gjordes natten till den 14 november. Senare samma dag återvände mannen till brottsplatsen. Där fanns polisen på plats med anledning av inbrottet och kunde gripa honom.

När mannen kom tillbaka till platsen var han påverkad av narkotika och hade kniv på sig. Han uppträdde aggressivt mot poliserna i samband med gripandet.

Nu åtalas 27-åringen för inbrottet och stölden, samt för våldsamt motstånd och grovt brott mot knivlagen.

Åklagaren menar att det senare brottet bör bedömas som grovt eftersom 27-åringen innehaft kniven när han var påverkad av narkotika, samt att han har nån form av konflikt med Färgelandaparet.

27-åringen nekar till brott.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättFärgelandaNarkotikaÅtal

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.