Hoppa till huvudinnehållet

Spikade fel häst – vann drygt 800 000: ”Jag skrev fel på lappen”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Phoenix Photo skrällde rejält och vann på V75 Eskilstuna.
Phoenix Photo skrällde rejält och vann på V75 Eskilstuna. Foto: TR Bild

En man i Färgelanda vann av misstag drygt 800 000 kronor på V75 i Eskilstuna den 12 november. Detta efter att han spikat ”fel” häst, som ändå visade sig vara helt rätt.

– Ordblind har jag varit i alla tider, så jag skrev fel på lappen, säger vinnaren, som vill vara anonym.

Mannen är pensionär och bosatt i Färgelanda. Han har ett travintresse sedan långt tillbaka och brukar spela på trav och komponera sina egna system.

Den 12 november hade han spikat 5 Brother Bill i lopp 9 på V75 i Eskilstuna. Dessvärre krånglade hans tv-leverantör just då så han kunde inte se loppet själv.

Men det som hände var att Brother Bill blev kvar på innerspår, och istället gick Phoenix Photo på i tredjespår i slutet av sista bortre långsidan och vann före Missle Hill och Brother Bill på tredjeplatsen.

Det var bara det att mannen hade av misstag spikat ”fel” häst – men som visade sig vara helt rätt. Phoenix Photo betalade ut 39 gånger som vinnare och var streckad till två procent och gav 816 684 kronor.

– Jag både hör dåligt och ordblind har jag varit i alla tider, så jag skrev fel på lappen. Jag trodde att jag hade spikat Brother Bill, men det hade jag ju inte. Jag hade skrivit tvåan och den vann.

När fick du reda på att du vunnit?

– Sonen kollade resultatet på mobilen på kvällen. Och han blev väldigt glad, säger vinnaren.

Hur mycket tid brukar du ägna till att läsa på inför travet?

– Inte så våldsamt länge, men det kan lätt gå ett par timmar.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag har inga planer än. Det har varit ett händelserikt år och jag har gått igenom mycket med sjukdom och min hälsa. Men något roligt ska det bli framöver.

Artikeltaggar

EskilstunaFärgelandaTravV75

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.