Hoppa till huvudinnehållet

Skyttekung tar klivet upp i division 2 – lämnar Viken för Säffle SK

Publicerad:
Vikens skyttekung Gustav Weingartshofer är klar för division 2-klubben Säffle SK, som tränas av Åmålsbon Edin Mesic. Här jagas måltjuven Weingartshofer av Fengersfors IK:s Måns Bernson.
Vikens skyttekung Gustav Weingartshofer är klar för division 2-klubben Säffle SK, som tränas av Åmålsbon Edin Mesic. Här jagas måltjuven Weingartshofer av Fengersfors IK:s Måns Bernson. Foto: Roger Pettersson

Åmåls hetaste anfallare Gustav Weingartshofer, 24, delade i år på skytteligasegern i division 4 Bohuslän-Dal med sina 22 fullträffar. Nu står det klart att han lämnar Viken i division 4 och tar klivet upp i division 2 med Säffle SK.

Tidigare i höst har Gustav Weingartshofer varit tydlig med att han vill bo kvar i Åmål. Både Brålanda IF i division 3 och Säffle SK i division 2 har nämnts i snacket som ny klubbadress. Nu är den målfarlige anfallaren klar för Säffle SK, som tränas av Åmålsbon Edin Mesic.

Givetvis är det ett hårt slag för Viken, som har ambitioner att ta klivet upp i division 3, att bli av med sin i särklass vassaste målskytt. Nu ska Weingartshofer försöka ta en ordinarie plats i Säffle SK, som gjorde en mycket stark säsong och placerade sig på övre halvan som nykomling i division 2 i år.

– Gustav har betytt mycket för Viken de tre säsonger han spelat här. Det är förstås tråkigt för oss som lag att han lämnar, men det ska bli kul att följa hans framfart i division 2, säger Vikens tränare Thomas Sääv.

Säffle SK har i nuläget inte fått klartecken till en fortsättning från någon av den här säsongens anfallare, så Gustav Weingartshofer som fyller 25 år strax innan jul, är första forwarden som är klar för klubben inför nästa säsong.

Artikeltaggar

ÅmålBrålanda IFEdin MesicFengersfors IKFotbollGustav WeingartshoferIF VikenSäffle SKThomas Sääv

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.