Hoppa till huvudinnehållet

Föreningsnytt: Fullsatt på Äntligen måndag i Ed

Publicerad:
Åtta herrar från Pingstkyrkan stod för sång och
musik vid avslutningen för säsongen.
Åtta herrar från Pingstkyrkan stod för sång och musik vid avslutningen för säsongen.

Evenemanget Äntligen måndag, som arrangeras av PRO, SPF och Reumatikerföreningen, de lokala föreningarna för seniorer, avslutade säsongen med publikrekord. Allsång, roliga historier och gofika med Budapestbakelser stod på programmet.

Trots ett riktigt snöoväder så samlades nästan 100 seniorer på Linden i Ed, för att avnjuta Sångarbrödernas konsert. Göran Andersson ledde allsången och berättade roliga historier, trivseln var inte att ta miste på. Äntligen måndag är ett samarbetsprojekt mellan PRO, SPF och Reumatikerföreningen i Dals-Ed. Under hösten har 6 trivselträffar arrangerats och intresset har varit stort.

Önskelåtar framfördes av Christer Olsson och Bengt Johansson.
Önskelåtar framfördes av Christer Olsson och Bengt Johansson.

– Lusten att träffas och umgås med kompisar är inget som försvinner bara för att man blir äldre säger Ingvar Johannesson som ingår i gruppen som arrangerar. Man har med små medel och stort ideellt engagemang lyckats få igång en verksamhet som har saknats. -Vi har redan beslutat att fortsätta med trivselträffarna under våren 2023, och planeringen med att få ihop ett bra program har redan startat berättar Ingvar.

Artikeltaggar

AllsångDals-Eds kommunIngvar JohannessonKonserterMusikPROReumatikerföreningenSång

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.