Hoppa till huvudinnehållet

Varning för bakterier: ”Drick inte vattnet innan ni har kokat det”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Det finns misstanke om bakterier i dricksvattnet i Ödskölt.
Det finns misstanke om bakterier i dricksvattnet i Ödskölt. Foto: CHRISTINE OLSSON

Det finns misstankar om att det kommunala dricksvattnet i Ödskölt innehåller bakterier. Därför går Bengtsfors kommun ut med en rekommendation att koka vattnet innan man dricker det eller använder vattnet för matlagning.

Kommunen har genomfört två provtagningar och väntar nu på svar från dessa.

– Båda proverna behöver visa att vattnet är rent innan vi häver rekommendationerna. Vi hoppas få sista provsvaret på måndag-tisdag i nästa vecka (28-29 november), berättar Sofia Magnusson, kommunikationssamordnare på Bengtsfors kommun.

Så fort som kommunen fått besked om provsvaren lovar man att uppdatera informationen på hemsidan och på sociala medier. Information kommer även att skickas ut via sms till de berörda hushållen.

Artikeltaggar

SamhälleVattenÖdskölt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.