Hoppa till huvudinnehållet

Brottsturné genom Dalsland - åtalas för inbrott, bedrägeri och stöld av machete och vapensköld

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
En 24-årig man åtalas bland mycket annat för att ha stulit en cirkelsåg i Dals-Ed.
En 24-årig man åtalas bland mycket annat för att ha stulit en cirkelsåg i Dals-Ed. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Mannen stal en machete i Mellerud, verktyg i Dals-Ed och mat i Vänersborg. Nu åtalas han för en lång rad brott, bland annat flera stölder i Dalsland.

En 24-årig man åtalas på sammanlagt sex punkter för en rad brott som ska ha begåtts i Dalsland och Vänersborg under sensommaren och hösten i 2022.

I slutet av september ska mannen ha brutit sig in via ett fönster i en bostad i Mellerud och stulit en tv, en övervakningskamera, en router, två mobiltelefoner, två klockor och en vapensköld. På samma adress har han också stulit en machete.

Han åtalas också för att tidigare samma månad olovligen ha använt en lastbil som tillhör ett företag i Melleruds kommun.

Senare under hösten, i oktober, ska mannen ha gjort inbrott på en adress i Ed och bland annat stulit fem spritflaskor, två flak öl, en fräsmaskin, ett frässtål, sex batterier och en laddare, en mutterdragare, en cirkelsåg, och en verktygsväska med elverktyg. Flera av verktygen tillhörde ett företag i Dals-Eds kommun.

Han har sedan, enligt åtalet, ”ensam eller tillsammans och i samförstånd med annan” tagit en bil för att frakta bort stöldgodset. Han åtalas i andra hand för häleri.

Mannen ska även ha begått två brott i Vänersborg. I september påträffades han med tre knivar i bilen och i augusti ska han ha kommit undan med mat för drygt 1 200 kronor från en matvaruaffär genom att scanna in streckkoden för 19 papperspåsar istället för matvarorna. Där gäller åtalet i första hand bedrägeri och i andra hand stöld.

Sammantaget åtalas nu mannen för inbrottsstöld, två fall av stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovligt brukande, brott mot knivlagen samt bedrägeri.

Den åtalade mannen har erkänt brott mot matvaruaffären, olovligt brukande av lastbilen samt innehav av en kniv, dock inte tre. Han förnekar övriga brott.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättDals-Eds kommunDalslandMellerudStölderVänersborgÅtal

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.