Hoppa till huvudinnehållet

Här är Västsveriges vackraste hållplats

Publicerad:
Det vinnande bidraget skickades in av Christina Ivarsson. Det visar hållplatsen Fotö i Öckerö kommun. Bilden visar hållplatsen med hav, moln och klippor i bakgrunden.
Det vinnande bidraget skickades in av Christina Ivarsson. Det visar hållplatsen Fotö i Öckerö kommun. Bilden visar hållplatsen med hav, moln och klippor i bakgrunden. Foto: Christina Ivarsson

Västtrafiks tävling om Västsveriges vackraste hållplats är nu avgjord. Vinnare blev inte en hållplats i Dalsland utan hållplatsen Fotö i Öckerö kommun.

Nu ska Västsveriges vackraste hållplats utses – allmänheten avgör

Den vinnande bilden föreställer hållplatsen med hav, moln och klippor i bakgrunden, upplyst av en strimma skymningssol. Bidraget skickades in av Christina Ivarsson och för detta belönas hon med ett 30-dagars periodkort.

Planen är också att den vinnande hållplatsen ska uppmärksammas genom att få någon sorts utsmyckning.

Tävlingen, som Dalslänningen tidigare skrivit om, engagerade många och totalt emottog Västtrafik cirka 260 bidrag och drygt 6 000 röster från resenärerna.

Av bidragen valdes fem ut. Trolmen i Götene kommun, Vändeken Strömslund i Trollhättans kommun samt Stenpiren och Svingeln i Göteborg.

Men drygt hälften av rösterna tillföll Fotö hållplats, som nu alltså utsetts till Västsveriges vackraste hållplats.

Oscar Karlsson, praktikant

Artikeltaggar

BussarBusstrafikDalslandKollektivtrafikTrafikVästra Götalands länVästtrafik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.