Hoppa till huvudinnehållet

Här är Årets Utvecklingsgrupp – "Engagerar många människor”

Publicerad:
Dals Långeds utvecklingsråd representerdes av Barbro Erlandsson Bratt (till vänster) och Roger Karlsson (till höger). I mitten länsavdelningens ordförande Jan Hognert som delade ut priset.
Dals Långeds utvecklingsråd representerdes av Barbro Erlandsson Bratt (till vänster) och Roger Karlsson (till höger). I mitten länsavdelningens ordförande Jan Hognert som delade ut priset. Foto: Margareta Anderberg

Dals Långeds utvecklingsgrupp mottog nyligen utmärkelsen Årets grupp i Fyrbodal. Det är Hela Sverige ska leva, länsavdelningen Fyrbodal, som årligen delar ut priset som består av ett diplom samt en check på 5 000 kronor.

Det var den 11 november som representanterna Barbro Erlandsson ratt och Roger Karlsson var på plats i Uddevalla för att ta emot utmärkelsen.

Dals Långeds utvecklingsgrupp har sedan starten år 2000 i samarbete med flera föreningar, boende, Bengtsfors kommun samt Campus Dalsand jobbat för att utveckla samhället.

Lokala evenemang

Förutom alla årliga återkommande evenemang såsom påskparad, valborgsfirande, vårstädning så har föreningen, tillsammans med Campus Steneby, drivit större projekt med utländska samarbetspartners.

Enligt motiveringen fick de ta emot priset för deras engagemangskapande i bygden:

”Föreningen engagerar många människor i ideellt arbete som genererar samhörighet, entreprenörskap, landsbygdsutveckling och inte minst kunskapsutveckling, främst inom konst, kultur och design, genom sitt samarbete med högskolan på orten. Där det ideella arbetet genererar inkomster används dessa i andra projekt som gynnar bygden. Dals Långeds utvecklingsgrupp är ett gott exempel på civilsamhällets styrka”, står det i motiveringen.

Nominerade till rikspris

I och med vinsten av utmärkelsen är Dals Långed utvecklingsråd även nominerade till motsvarande utmärkelse för hela landet och med chans att vinna ytterligare 10 000 kronor.

Hela Sverige ska leva är en ideell förening som arbetar med landsbygdsfrågor.

Artikeltaggar

Barbro Erlandsson BrattBengtsfors kommunDals LångedHela Sverige ska levaMänskligtNöje/KulturRoger KarlssonStenebyUddevallaUtmärkelser

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.