Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för julmarknad på Fyren

Publicerad:
Nu kläs julgranen till Fyrens första julmarknad.
Nu kläs julgranen till Fyrens första julmarknad. Foto: Kallestad

På torsdag eftermiddag blir det premiär för julmarknad på Café Fyren. Bakom verksamheten står Hoppet - ett samarbete mellan kyrkorna i Bengtsfors.

Två dagar i veckan håller Café Fyren öppet i pingstkyrkans serveringsvåning. Syftet är att finnas för människor med olika beroendeproblem eller för de som vill ha stöd och gemenskap. På caféet serveras mat och fika.

De senaste veckorna har det arbetats flitigt med olika hantverk inför den stundande julmarknaden 17 november. Några har gjort braständare medan andra målat, det har tillverkats juldekorationer och julkort. Många har också skänkt saker.

Under torsdagens julmarknad kommer det att bli både försäljning och lotterier, mat och fika. Utanför entrén är ett gäng scouter på plats och grillar korv och det serveras levande julmusik.

Artikeltaggar

BengtsforsFikaHantverkJulmarknaderLotterierMat och dryckNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.