Hoppa till huvudinnehållet

Robin Jansson ryktas vara nära allsvensk återkomst: ”Inga kommentarer”

Publicerad:
Robin Jansson ryktas vara nära en återkomst i AIK.
Robin Jansson ryktas vara nära en återkomst i AIK. Foto: Julio Cortez

Rykten florerar på sociala medier om att Bengtsforssonen Robin Jansson är nära en allsvensk comeback. Flera så kallade silly season-konton på Twitter uppger att Jansson, som fyller 31 i morgon tisdag, ska vara klar för en återkomst i AIK.

– Inga kommentarer, säger han själv.

Den 22 oktober kunde fotbollssajten FotbollDirekt avslöja att flera allsvenska klubbar jagar mittbacken från Bengtsfors, vars kontrakt går ut i vinter, men som innehåller optioner för ytterligare två år. En av dem ska redan ha trätt i kraft då den är prestationsbaserad.

Robin Jansson har tidigare i höst setts på sociala medier gåendes på kryckor på Friends Arena i Solna och nu ryktas han dessutom vara klar, eller åtminstone nära, en återkomst till AIK, klubben han lämnade 2019 för Florida och Orlando City.

– Inga kommentarer, säger dock Robin Jansson själv som just nu rehabtränar hemma i Bengtsfors.

Enligt Expressens reporter Daniel Kristoffersson dementeras ryktet av agenten Arash Bayat.

Fotskadad

Jansson har inte spelat för MLS-klubben. sedan 31 augusti på grund av en stressfraktur i foten som behövde opereras. Skadan förväntas hålla honom borta resten av MLS-säsongen.

Jansson sägs även ha andra allsvenska och utländska klubbar efter sig. Det blir dock dyrt för AIK eller någon annan svensk klubb att värva Jansson. Hans MLS-klubb uppges kräva mellan 8 och 10 miljoner kronor för att sälja.

I mars blev Robin Jansson historisk som den spelare som spelat flest minuter någonsin för Orlando.

Artikeltaggar

AIKBengtsforsBengtsfors IFFotbollFriends ArenaOrlando CityRobin JanssonSolnaTwitter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.