Hoppa till huvudinnehållet

Kent Andersson har avlidit

Publicerad:
Kent Andersson har avlidit i en ålder av 84 år.
Kent Andersson har avlidit i en ålder av 84 år. Foto: Privat

Kent Andersson, Gustavsfors, har avlidit i en ålder av 84 år.

En av Sveriges bästa bilförsäljare har gått ur tiden. Kent Andersson, Gustavsfors, har avlidit i en ålder av 84 år.

Kent Andersson föddes 1938 på Höglund i Gustavsfors, där han bodde i några år innan familjen flyttade söderut till Ödegården Bön, Gustavsfors. Några år senare flyttade familjen vidare till ett hus på Majbergsdal inne i Bengtsfors där Kent växte upp i en skara av totalt fyra bröder.

Efter att ha gått klart folkskolan började han tidigt att arbeta i Bengtsfors med att laga bilar på Bil & Motor. När han gjort militärtjänstgöringen flyttade han till Trollhättan och började arbeta på SAAB flygmotor, sedan vidare till Säffle där han igen arbetade på en verkstad med att laga bilar. Då Kents bilintresse väcktes tidigt flyttade han i början av 1960-talet till Göteborg där han fick möjlighet att börja sälja bilar hos Volkswagen.

1967 gifte sig Kent med hustrun Gunnel. Samma år flyttade de tillbaka till Bengtsfors, där Kent fortsatte sälja Volkswagen, inom Dalslands Motor.

Efter några år gick han över till att sälja Volvo-bilar först inom Volvex och senare inom Vexia. Under den period han sålde Volvo-bilar hade de tävlingar i Sverige om vilken bilförsäljare som sålt flest bilar under året. Kent och hans arbetslag vann dessa tävlingar flera år i rad.

Från 1990-talet och fram till sin pension drev Kent en egen bilfirma där han sålde Peugeot. Kent har arbetat med att sälja bilar i över 40 år. Det blev en del av hans livsstil. Kents långa framgång som bilförsäljare kan ha berott på hans bemötande, då han alltid satte kundens önskemål i fokus, var förtroendeingivande och serviceinriktad.

För Kent Andersson gick arbete och fritid mycket in i vartannat. Han var en arbetande, praktiskt lagd människa som byggde det hus i Bengtsfors där familjen växte upp. Han byggde och renoverade också upp ett fritidshus i Gustavsfors till permanentboende för sig själv och Gunnel dit de flyttade 1995. Att bygga och renovera, snickra, hugga ved och hjälpa andra med praktiska göromål var en del av hans livsstil.

Den bortgångne sörjs närmast av makan Gunnel, dottern Annika och sonen Martin med familjer.

Gunnel, Annika och Martin

Artikeltaggar

DödsfallGustavsfors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.