Hoppa till huvudinnehållet

Eds FF går in i ny regional futsalserie: ”Jättekul”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Eds FF:s damer är tillbaka i seriespel i futsal.
Eds FF:s damer är tillbaka i seriespel i futsal. Foto: KRISTER ANDERSSON

Säsongen 19/20 spelades futsal-DM för damer i Dalsland. Sedan dess har det inte blivit något organiserat seriespel i futsal för damer i Dalsland – förrän nu. Om drygt två veckor går Eds FF in i en ny division 1-serie.

– Det ska bli jättekul, säger futsalansvarig Mathias Ottosson i Eds FF.

Säsongen 19/20 gjorde Ed, Frändefors, Åsebro och Brålanda upp om titeln som Dalslands bästa damlag i futsal. Sedan följde pandemi och sedermera också ett svalt intresse för futsal.

Men den här hösten bildades en ny division 1-serie med fyra lag, två bohuslänska lag och två dalsländska. Det är, förutom Eds FF, Åsebro IF, Munkedals IF och Uddevalla FC. Segraren får kvala till RFL, som är högsta futsalserien för damer.

– Det ska bli jättekul, säger futsalansvarig Mathias Ottosson i Eds FF.

20 tjejer

I laget finns ett 20-tal tjejer mellan 13 och 24 år som också spelar i blått och vitt utomhus under sommarhalvåret.

– Det är inte futsal som föreningen i första hand satsar på, utan vi gör det för att hålla igång under vintern, bygga teknik och ha kul, säger Mathias Ottoson.

Den 27 november spelar laget premiär i Eds bollhall mot Munkedals IF. Trots att målet i första hand är att ha kul, har man också ambitionen att vinna.

– Det har man ju alltid. Man går ju inte in i en serie utan att vilja vinna. Men jag har absolut ingen koll på de andra lagen, så det finns inga förutfattade meningar, säger han.

Serien spelas fram till 5 februari. Alla möter alla två gånger, totalt sex matcher per lag.

Artikeltaggar

DalslandEds FFFrändeforsFutsalMunkedals IFÅsebroÅsebro IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.