Hoppa till huvudinnehållet

Motionsgårdens förvandling – snart öppnar ny hälsosatsning

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Allégården i Högsäter har förvandlats till hälsocenter. Planen är att öppna redan före jul.
Allégården i Högsäter har förvandlats till hälsocenter. Planen är att öppna redan före jul. Foto: Johan Lindahl

I somras köpte entreprenörparet Patrik Airas och Christel Örtengren motionsgården Allégården i Högsäter, med målet att skapa en samlingspunkt på orten. Nu är planen att redan före jul kunna öppna ett hälsocenter i byggnadens källare, med solarium, bastu, kallbad och crossfitgym.

– Det blir som en kombination mellan spa och gym, säger Patrik Airas.

Läs också

Sedan köpet i somras har ägarparet, entreprenörerna Patrik Airas och Christel Örtengren, jobbat febrilt med fastigheten och har redan kommit en lång bit på väg. I källaren inryms ett hälsocenter med ljusterapirum med solarium, bastu med kallbadkar och crossfitgym.

Själva byggnationen är nästan klar. Duschar och toaletter har fått en rejäl uppfräschning och redan i nästa vecka kommer alla redskap och maskiner.

– Det blir som en kombination mellan spa och gym. Man kan gå dit, sola en kvart, träna och kallbada. Som en hel kedja för kroppen, säger Patrik Airas.

Problem med hälsan

En av de stora anledningarna till att valet föll på hälsa är att Patrik själv börjat få problem med sin fysiska hälsa.

– Jag har mått kass och inte tagit tag i träningen. Har fått sömnapné för jag stressar för mycket. Jag var tvungen att bygga något som sporrade mig att börja träna igen. Jag har utgått från hur jag själv vill ha det för att må bra igen. Ett ställe där man kan trivas, säger han.

Tanken är att de inhysta föreningarna, Orienteringsklubben Skärmen och Högsäters Skidklubb, ska kunna utnyttja lokalerna.

– Det kan de fortfarande nyttja. Med löparspåret och utegymmet på utsidan finns en helhet. Det är en fantastisk fastighet, säger han.

Men hälsocentret är bara en del av satsningen. På mellanvåningen finns lediga lokaler där Patrik Airas gärna ser att någon inom massage, kiropraktik eller naprapati vill etablera sig. Han ser också gärna att det ska hållas föreläsningar där framöver.

– Vi har försökt klämma in och inhysa så många som möjligt, säger han.

Ambitionen är att redan före jul kunna ha öppning och invigning.

– Jag måste själv komma på löparbandet, så ju förr desto bättre, säger Patrik Airas.

Artikeltaggar

AllégårdenFastigheterGymHögsäterMotion och hälsaTräning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.