Hoppa till huvudinnehållet

Här är Bengtsfors nya kommunstyrelse

Publicerad:
Ordinarie ledamöter i den nya kommunstyrelsen från vänster: Per Eriksson (S), andre vice ordförande, Linda Höder Stenegren (C), ledamot, Stein Begby (S), ledamot, Stig Bertilsson (M), ordförande, Jenny Svensson (S), ledamot, Susanne Öhrn (M), förste vice ordförande, Britt-Inger Sandström (SD), ledamot, Ulf Nelson (M), ledamot, och Anders Forsberg (M), ledamot.
Ordinarie ledamöter i den nya kommunstyrelsen från vänster: Per Eriksson (S), andre vice ordförande, Linda Höder Stenegren (C), ledamot, Stein Begby (S), ledamot, Stig Bertilsson (M), ordförande, Jenny Svensson (S), ledamot, Susanne Öhrn (M), förste vice ordförande, Britt-Inger Sandström (SD), ledamot, Ulf Nelson (M), ledamot, och Anders Forsberg (M), ledamot. Foto: Conny Hultgren

Nu står det klart vilka som ska sitta i de ledande politiska positionerna i Bengtsfors kommun under de kommande fyra åren. Detta efter att kommunfullmäktige genomförde ett antal val under måndagen.

Bengtsfors nya kommunstyrelse leds av Stig Bertilsson (M) som även under den nya mandatperioden utsågs till ordförande för kommunstyrelsen.

Förste vice ordförande blev Susanne Öhrn (M) och andre vice ordförande Per Eriksson (S).

Till övriga ordinarie ledamöter valdes Anders Forsberg (M), Ulf Nelson (M), Stein Begby (S), Jenny Svensson (S), Britt Inger Sandström (SD) och Linda Höder Stenegren (C).

Till ersättare utsågs Anna-Greta Strömberg (KD), Annette Ternstedt (V), Elisabeth Hahne (C), Jim Jacobsson (C), Sven-Arne Damlin (M), Carina Aasen (M), Jenny Nieminen (S), Johnny Eliasson (S), Viktoria Gradin (S), Richard Hassel (S) och Henning Venborg (SD).

Gruppledare

Nya gruppledare för partierna i Bengtsfors blir Stig Bertilsson (M), Per Eriksson (S), Britt-Inger Sandström (SD), Jim Jacobsson (C), Jan-Åke Jansson (KD), Jan Leander (L), Annette Ternstedt (V) och Annette Ternstedt (V).

Enda nya namnet här är Centerpartiets Jim Jacobsson.

– Jim Jacobsson är en bra person med goda ledaregenskaper som tidigare har varit revisor. Nu blir jag själv revisor i stället, säger Per Jonsson, Centerpartiets tidigare gruppledare i Bengtsfors.

Han fick å andra sidan inte så många personkryss. Färre än du själv, Erik Sandberg och Jerker Johansson. Kommentar?

– Varken Erik eller Jerker ville ta över. Jerker gör som jag själv och lämnar över till nya krafter nu. Erik har fullt upp med annat. Jim blir en bra gruppledare för Centerpartiet, säger Per Jonsson.

Artikeltaggar

Anders ForsbergBengtsfors kommun (org)Bengtsfors kommunfullmäktigeBritt-Inger SandströmJim JacobssonKommunfullmäktigeKommunstyrelsenKommunstyrelsen i BengtsforsLinda Höder-StenegrenPer ErikssonPer JonssonPolitikStein BegbyStig BertilssonSusanne ÖhrnUlf Nelson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.