Hoppa till huvudinnehållet

REPLIK: Västtrafik: förslag på fler bussturer i Dalsland

Publicerad:
”Just nu arbetar vi med ett förslag på stärkt kollektivtrafik i Dalsland”, skriver Alice Roman Dadisho, Västtrafik.
”Just nu arbetar vi med ett förslag på stärkt kollektivtrafik i Dalsland”, skriver Alice Roman Dadisho, Västtrafik. Foto: Lasse Edwartz

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svarsreplik till Mikael Freeman, vars insändare om kollektivtrafiken i Dals-Ed publicerades i Dalslänningen den 28/10.

INSÄNDARE: Katastrofalt dålig kollektivtrafik i Västra Götalandsregionen

Tack för du delar med dig av dina synpunkter på kollektivtrafiken i Dals-Ed.

En god kollektivtrafik skapar möjligheter för fler invånare att göra hållbara resor. Detta är viktigt både för miljöns skull och för en positiv utveckling av hela regionen. Vi tillhandahåller alltid minst ett grundutbud av kollektivtrafik i hela regionen, även på landsbygden, utifrån grundnivåerna i Trafikförsörjningsprogrammet. Helst skulle vi vilja möta alla önskemål men samtidigt måste vi fördela våra resurser på ett sätt som blir bäst för flest och utgå från att vårt utbud av kollektivtrafik är likvärdigt runtom i hela regionen.

Vi arbetar löpande med att se över och utveckla kollektivtrafiken. Just nu arbetar vi med ett förslag på stärkt kollektivtrafik i Dalsland. Förslaget innefattar bland annat fler turer på linje 730 och senare avgångar på tågen mellan Åmål och Göteborg med anslutande bussturer mot Bengtsfors och Dals-Ed.

Vi är tacksamma för dina synpunkter och tar de vidare till ansvariga avdelningar hos oss. Detta gäller även dina synpunkter kring biljettköp. I dag sker den största delen av biljettförsäljning via vår app Västtrafik To Go. Samtidigt förstår vi att alla inte har möjlighet att köpa digitala biljetter och verkar därför för att det ska finnas alternativ som fungerar och passar alla våra resenärer. Du är välkommen att kontakta vår kundservice om du har fler frågor eller funderingar.

Alice Roman Dadisho, Västtrafik

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDalslandKollektivtrafikTrafikVästtrafikÅmål