Hoppa till huvudinnehållet

Eds FF jagar ny tränare – kan bli intern lösning

Publicerad:
Eds FF jagar ny tränare. Erik Karlsson kan bli förste spelare att lämna, då han provtränar med Säffle SK.
Eds FF jagar ny tränare. Erik Karlsson kan bli förste spelare att lämna, då han provtränar med Säffle SK. Foto: Johan Lindahl

Efter Johan Niklassons avsked söker nu Eds FF med ljus och lykta efter en ersättare. Men fotbollstränare växer inte på träd i Dalsland, så det kan bli tal om en intern lösning.

– I den bästa av världar hade vi varit klara redan, men det är vi inte. Vi har tre, fyra potentiella tränare i truppen. Det är absolut en bra lösning, säger Niklas Johansson

Redan innan säsongsavslutningen i division 4 Bohuslän/Dal stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Eds FF för Johan Niklasson.

Känt ansikte blir ny tränare i Färgelanda IF: ”Som att komma hem”Efter säsongsavslutningen – tränaren lämnar: ”Tre bästa åren som tränare”

Nu letar man efter ersättare, vilket inte är helt lätt, menar Niklas Johansson i fotbollssektionen.

– Vi jobbar med saken, men det är en brist på tränare. Det finns inte tio olika att välja på, utan vi försöker dra i de trådar vi kan. Vi har haft möte med några stycken.

Tränarstaben klar

Tränarstaben runt om är redan klar. Nuvarande konstellation förblir intakt plus att man lyfter in Ulf Bryntesson, vars pojklag ska integreras i seniorverksamheten. Men man hade hoppats ha en huvudtränare på plats vid det här laget.

– I den bästa av världar hade vi varit klara redan, men det är vi inte. Vi hoppas ha något klart inom ett par veckor, säger Niklas Johansson.

Om ingen ny tränare ros i hamn kan det bli en intern lösning liknande den man hade med Gustav Källén för några år sedan.

– Vi har tre, fyra potentiella tränare i truppen som har gått utbildningar och haft hand om distriktslag. Det är absolut en bra lösning.

När det gäller truppen har man ännu inga varken in eller utgångar. Men yttermittfältaren Erik Karlsson provtränar med Säffle SK och ska ta beslut i mitten av månaden.

Artikeltaggar

DalslandDivision 4 Bohuslän-DalEds FFFotbollGustav KällénJohan NiklassonNiklas JohanssonSäffle SK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.