Hoppa till huvudinnehållet

Känt ansikte blir ny tränare i Färgelanda IF: ”Som att komma hem”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Johan Niklasson byter Bergslätt mot Högalid.
Johan Niklasson byter Bergslätt mot Högalid. Foto: Johan Lindahl

Tidigare i höstas stod det klart att Christoffer Roos och Färgelanda IF gick skilda vägar. Nu står det klart vem som tar över division 4-nykomlingen. Det blir Färgelandabon Johan Niklasson, tidigare i Eds FF.

– Det blir som att komma hem, säger han.

Efter säsongsavslutningen – tränaren lämnar: ”Tre bästa åren som tränare”Trots seriesegern – spelarna vill ha ny tränare: ”Tråkigt”

Det blev tre säsonger i Eds FF för Färgelandabon Johan Niklasson. Nu blir det en fortsättning i division 4 – med med en annan förening. Moderföreningen Färgelanda IF, där även båda sönerna Emil och Anton fått sin fotbollsfostran.

– Det känns bra och ska bli roligt och spännande att se vad vi kan åstadkomma i Färgelanda, säger Johan Niklasson.

– Jag kände att helheten runt om laget var tilltalande vad gäller organisationen. Det var tio år sedan jag var här sist, och det är mycket som är nytt, men de som finns runt om är sådana jag spelade fotboll med för en massa år sedan. Det är som att komma hem.

Vid sin sida som assisterande får han Henrik Dahl, lagets kapten och pappa på planen. Han slår dock inte av på takten utan fortsätter även som spelare. Lagledare blir Linus Karlsson som idag är Futsalansvarig i föreningen och även i distriktet. I ledarstaben ingår även Mikael Stensson, Henrik Andersson och Ove Aronsson.

– Här har vi skapat ett team runt laget med mycket kunskap och stort engagemang för att kunna ge spelarna så bra förutsättningar som möjligt. Många kring laget har olika roller och gör lite var i stället för en eller två personer som gör allt. Johan ska träna och leda laget vid matcher och Henrik Dahl ska kunna fokusera på att spela så mycket han kan, säger Mikael Stensson i fotbollsutskottet.

Vinnande recept

För ett år sedan präglades föreningen av missnöje och spelarflykt. Man inledde division 5-säsongen utan egentligen något att förlora. Enda målet var att skapa en engagerad grupp med harmoni – och det visade sig vara ett vinnande recept. Laget vann division 5 och spelar i fyran nästa säsong.

– Det räckte hela vägen. Detta ska vi behålla och med Johan tillför vi också mycket kunskap i en tränare som jobbat mycket med unga spelare under sin tid utanför FIF. Henrik Dahl har stor del i våra unga spelares utveckling under den gångna säsongen så kombinationen Johan och Henrik kommer bli mycket bra för det unga FIF, och i Johan Bäckström har vi ytterligare en jätteresurs i det hänseendet, säger Mikael Stensson.

Nu jobbar Färgelanda IF vidare med truppen inför återkomsten till division 4.

Artikeltaggar

DalslänningenDivision 4 Bohuslän-DalEds FFFotbollFärgelanda IFJohan BäckströmJohan Niklasson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.