Hoppa till huvudinnehållet

Färgelanda nära poäng i premiären – tappade i slutet: ”Surt”

Publicerad:
Färgelanda fick målfira en tredje gång i den första halvleken och gick till pausvila i ledning 3-2.
Färgelanda fick målfira en tredje gång i den första halvleken och gick till pausvila i ledning 3-2.

Färgelanda IF gjorde en bra seriepremiär hemma mot Torslanda som är nedflyttade från högsta serien. Laget hade ledningen i paus men sista tio var gästerna starka och vände matchen till seger med 4–3.

– Vi gör det riktigt bra så det var surt att inte få med sig poäng som jag tycker vi var värda, säger Pontus Johannesson i hemmalaget.

Färgelanda fick en väldigt bra start när Daniel Blom gjorde 1–0 redan efter två minuters spel. Torslanda var sedan nära i anfallet därefter att kvittera men inget mål denna gång.

 • Daniel Blom ger Färgelanda ledningen och laget firar efter målet.
  Daniel Blom ger Färgelanda ledningen och laget firar efter målet.
 • Daniel Blom försöker hålla undan för gästernas Cas Aslaner som senare fick se det röda kortet.
  Daniel Blom försöker hålla undan för gästernas Cas Aslaner som senare fick se det röda kortet.
 • Filip Isbrand Fransson och Jonas Lindwall Hedlund jublar efter mål.
  Filip Isbrand Fransson och Jonas Lindwall Hedlund jublar efter mål.
 • Kevin Abrahamsson mot ett samlat Torslandaförsvar.
  Kevin Abrahamsson mot ett samlat Torslandaförsvar.

Efter sex minuters spel ökade Färgelanda på ledningen genom Filip Isbrand Fransson vars skott målvakten inte kunde hålla och 2–0 var ett faktum. Färgelanda hade börjat bra men Torslanda var effektiva i kontringarna och tre minuter senare var de tillbaka i matchen efter två snabba mål.

Med sju minuter kvar att spela blev gästernas Can Aslaner utvisad och Färgelanda fick spela i powerplay där det var chanser åt båda hållen. Halvleken såg ut att sluta oavgjort men med knappa 20 sekunder kvar att spela så stod Färgelanda för ett riktigt fint anfall och Jonas Lindwall Hedlund satte dit 3–2-målet.

Färgelanda gjorde en bra halvlek och försvarade sig på bra sätt men i anfallsspelet kunde det bli bättre.

Gästerna tog över

Torslanda spelade mycket så kallat jokerspel, med målvakten utbytt för att få en spelare mer på offensiv planhalva. Trots att Färgelanda bröt bollen några gånger lyckades man inte sätta den i öppet mål.

Kevin Abrahamsson hade en fin nick för Färgelanda men istället kunde gästerna kvittera till 3–3. Sista tio tog Torslanda över allt mer och Henrik Albinsson räddade bra flera gånger bland annat ett friläge.

Färgelanda var också nära att få ett friläge men Pontus Johannesson fick inte ordning på bollen. När fyra minuter återstod övertog Torslanda ledningen för första gången i matchen genom Kevin Tran på en målvaktsretur. Färgelanda försökte få till en kvittering mot ett lågt spelande försvar men hade svårt att få igenom bollen och laget förlorade matchen med uddamålet.

Färgelanda var värda en poäng i matchen och stod för ett bra försvarsspel men ska dock vara nöjda då man möter ett lag som kommer från spel i en högre serie och har två träningsmatcher i benen före premiären. Den här matchen visar att Färgelanda mycket väl kan bli ett lag att räkna med i serien.

– Första matchen för säsongen och en del har bara en futsalträning bakom sig innan premiären. Vi var lite statiska i första men det blev bättre i andra. Offensivt måste vi få mer bollinnehav och längre anfall men vi hänger med bra så det är något att bygga vidare på, säger Pontus Johannesson.

Matchfakta

Färgelanda IF – Torslanda IK 3–4 (3–2)

Division 1 Västra Götaland

Målen: 1–0 Daniel Blom (2), 2–0 Filip Isbrand Fransson (6), 2–1 Kevin Tran (7), 2–2 Meisam Hosseini (9), 3–2 Jonas Lindwall Hedlund (20), 3–3 Patrik Falk (23), 3–4 Kevin Tran (36)

Publik: 110

Varningar, Färgelanda: David Sundström, Kevin Abrahamsson

Torslanda: Muhammad Hakim Kakande, Can Aslaner x2

Utvisning, Torslanda: Can Aslaner

Artikeltaggar

Division 1 VästraFärgelandaFärgelanda IFFutsalHenrik AlbinssonKevin TranPontus Johannesson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.