Hoppa till huvudinnehållet

Ödmjukt Färgelanda inför futsalpremiären: ”Tar en match i taget”

Publicerad:
Felix Ljung är tillsammans med sin pappa Dan Ljung tränare i Färgelanda futsal.
Felix Ljung är tillsammans med sin pappa Dan Ljung tränare i Färgelanda futsal.

På fredag väntar seriepremiär mot Torslanda för Färgelanda futsal i division 1 västra Götaland. Laget avslutade starkt förra säsongen när de säkrade kontraktet och de har fått behålla truppen även den här säsongen.

– Det ska bli väldigt kul att det drar igång med hemmamatch direkt i premiären. Vi hoppas på mycket publik och att vi kan få med oss tre poäng, säger tränaren Felix Ljung.

När Dalslänningen besöker laget på den näst sista träningen inför seriepremiären är de 25 spelare och många unga spelare blandat med en del rutin. Färgelanda har några nyförvärv som man pratar med men i dagsläget är inget klart.

– Andreas Olsson är skadad och några saknades på dagens träning så det är väldigt bra att vi är så många. Sedan är det en del slitna kroppar efter utomhussäsongen så här i början, säger Felix Ljung, som i år delar på tränarskapet med sin pappa Dan Ljung.

Färgelanda har många unga spelare i truppen och Kevin Abrahamsson i grön väst tror tränarna kan utvecklas mycket under säsongen.
Färgelanda har många unga spelare i truppen och Kevin Abrahamsson i grön väst tror tränarna kan utvecklas mycket under säsongen. Foto: Pontus Nordwall

Ni har många yngre spelare, någon som du tror kommer utvecklas i år?

– Kevin Abrahamsson och Erik Stensson tror jag mycket på. Vi har dock många unga som sett pigga ut och tror flera av dem kommer blomma ut i år. Det känns tryggt inför framtiden att vi har bra påfyllning underifrån, säger Felix Ljung.

I seriepremiären på fredag väntar en svår motståndare i Torslanda IK. En stark futsalförening som förra säsongen spelade i Svenska Futsalligan men ramlade ur.

– Det kommer bli en tuff match men vi har lyckats behålla den trupp som avslutade förra säsongen. För oss gäller det att vi jobbar hårt och är disciplinerade i försvarsspelet där vi tidigare känt oss väldigt trygga för mål kommer vi alltid göra, säger Felix Ljung.

Henrik Albinsson är enligt tränaren Felix Ljung seriens bästa målvakt och han blir så klart en viktig kugge för laget för att lyckas under säsongen.
Henrik Albinsson är enligt tränaren Felix Ljung seriens bästa målvakt och han blir så klart en viktig kugge för laget för att lyckas under säsongen. Foto: Pontus Nordwall

Färgelanda ligger lågt

Färgelanda avslutade säsongen starkt ifjol när de slog Rosengård i sista matchen och mirakulöst lyckades hålla sig kvar i division 1. Detta visade vilken nivå laget har men trots detta väljer man att ligga lite lågt inför säsongen.

– Vi är ödmjuka då det är en tuffare serie i år och tar en match i taget. Att vi får ihop gruppen och jobbar som ett lag blir dock betydelsefullt för oss. Något som också verkligen måste till är att vi får kontinuitet i truppen vilket vi inte hade i matcherna ifjol och så klart blir Henrik Albinsson, som är seriens bästa målvakt, väldigt viktig för oss, säger Felix Ljung.

Fakta

Färgelanda Futsal

Division 1 västra Götaland

Tränare: Dan Ljung och Felix Ljung

Nyförvärv: Uppflyttade juniorer

Förluster: Inga

Målsättning: Ta en match i taget

Artikeltaggar

DalslänningenDan LjungDivision 1 västra GötalandFärgelanda IFFutsalHenrik AlbinssonNyförvärvTräning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.