Hoppa till huvudinnehållet

Musik i världsklass i konsthallen

Publicerad:
Emil Ernebro och Filip Jers bjuder på spelglädje.
Emil Ernebro och Filip Jers bjuder på spelglädje. Foto: Steneby kulturförening

Ärtemarkssonen Emil Ernebro återkommer till hemtrakterna för ett framträdande tillsammans med Filip Jers. Det sker på söndag eftermiddag i Steneby konsthall, Dals Långed.

Efter att i flera år ha fått höra: ”ni borde spela tillsammans” bildade Emil Ernebro och Filip Jers sin duo 2017. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister.

Duons repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, poplåtar från 1960-1970-talet och svenska visor. Deras framträdanden är kända för mycket spelglädje, spontanitet och sväng.

Våren 2019 släppte Emil Ernebro och Filip Jers sin debutskiva ”Duet” och på sommaren samma år medverkade de i ”Allsång på Skansen” i direktsänd TV. Debutskivan har spelats flitigt i Sveriges Radio.

Artikeltaggar

AllsångDals LångedEmil ErnebroFilip JersMusikSteneby konsthallSveriges Radio

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.