Hoppa till huvudinnehållet

Virevik (C) håller åter i ordförandeklubban

Publicerad:
Det nya presidiet i kommunfullmäktige består av Carina Halmberg (S), andre vice ordförande, Christina Virevik (C), ordförande och Andreas Nilsson (M), förste vice ordförande.
Det nya presidiet i kommunfullmäktige består av Carina Halmberg (S), andre vice ordförande, Christina Virevik (C), ordförande och Andreas Nilsson (M), förste vice ordförande. Foto: Helena Lindgren

När det nyvalda kommunfullmäktige sammanträdde i onsdags valdes Christina Virevik (C) åter till ordförande.

Det var en högtidlig premiär när de nyvalda kommunfullmäktigeledamöterna sammanträdde för första gången i onsdags.

Hela listan: De kom in i fullmäktigeKLART: Nygammalt styre tar över: ”Spännande, men utmanande”

Mötet inleddes av ålderspresidenten Tommy Olsson (KD) och ajournerades sedan för en lättsam start. Morgan Funevall underhöll på piano tillsammans med Lars Wallin samt Anna-Lena Hedlund på trumpet.

Passande sångtext

PRO:s kör var också på plats och sjöng två låtar. Texten var dock passande utbytt på sina ställen där pensionärerna finurligt lade fram lite förslag och tips till de nya politikerna, bland annat en satsning på Linden 2.

Martin Carling (C), satt för första gången på många år vid sidan av vid onsdagens kommunfullmäktigemöte. Dock innehar han fortfarande posten som kommunstyrelsens ordförande fram till årsskiftet.
Martin Carling (C), satt för första gången på många år vid sidan av vid onsdagens kommunfullmäktigemöte. Dock innehar han fortfarande posten som kommunstyrelsens ordförande fram till årsskiftet.

Kommunfullmäktigeledamöterna, nya som gamla, fick möjlighet att presentera sig och därefter valdes politikern Christina Virevik (C) till ordförande i församlingen. Hon satt även som ordförande under förra mandatperioden.

Andreas Nilsson (M) valdes till förste vice ordförande och Carina Halmberg (S) till andre vice ordförande.

Vid mötet fattades också beslut om vem som ska ingå i valberedningsutskottet. I december ska de presentera förslag på namn i de olika nämnderna.

PRO:s kör var på plats och underhöll.
PRO:s kör var på plats och underhöll. Foto: Helena Lindgren

Två politiker valde att vid mötet avsäga sig sitt uppdrag.

– Jag blev mer eller mindre övertalad att ställa upp inför valet 2018 och jag ångrar inte att jag gick med på det. Det har varit spännande och lärorika år, men i slutet av förra mandatperioden kände jag att tvivlet började komma, sa Per Normark (V), som nu lämnar över till Johan Widmark.

På grund av tidsbrist avsade sig även Henrik Johansson (M) uppdraget.

Artikeltaggar

Andreas NilssonBeslutCenterpartietChristina VirevikEdKommunfullmäktigeKommunstyrelsenKristdemokraternaMartin CarlingMorgan FunevallNämnderPolitikPRO

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.