Hoppa till huvudinnehållet

Lönelistan: Så mycket tjänar Robin Jansson och de andra MLS-stjärnorna

Publicerad:
Robin Jansson i en match mot D.C United i somras.
Robin Jansson i en match mot D.C United i somras. Foto: Julio Cortez

Spelarfacket i amerikanska fotbollsligan MLS har gått ut med samtliga spelares årslöner. Robin Jansson från Bengtsfors är en av de svenskar i ligan som tjänar bäst.

MLS spelarfack har gått ut med samtliga spelares årslöner i ligan, och därmed är nu flera svenska spelares löner tillgängliga för allmänheten.

Bengtsforssonen Robin Jansson drar in 581 250 dollar, drygt 6,4 miljoner kronor, per år i grundlön utöver eventuella prestationsbaserade bonusar. Jansson lön har stegvis ökat sedan han anslöt 2019 från 261 000 dollar till drygt det dubbla. 2021 skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2024.

Men bäst av svenskarna tjänar St. Louis-backen Joakim Nilsson, som har meriter från spel i svenska landslaget. Han har en årlig grundlön på 1 130 200 dollar, drygt 12 miljoner kronor. Mittbacken, som anslöt i somras, har dock inte spelat med St. Louis i MLS i år, då klubben gör sin första säsong i ligan nästa år.

Dryga 8 miljoner

New York City-svensken Anton Tinnerholm, som i fjol var med och vann MLS, har i sin tur 800 000 dollar, drygt 8,9 miljoner kronor i grundlön.

Adam Lundkvist, back i Houston Dynamo, tjänar 372 500 dollar, drygt 4,1 miljoner kronor i grundlön och Inter Miamis Christopher McVey har 224 292 dollar, drygt 2,4 miljoner kronor i lön. Vidare ligger San Josés Oskar Ågren på 65 500 dollar, drygt 730 000 kronor i årlig grundlön.

Bäst av alla tjänar schweizaren Xherdan Shaqiri i Chicago Fire, 8 153 000 per år, drygt 90 miljoner kronor. Näst bäst tjänar förre Manchester United-anfallaren Javier ”Chicharito” Hernandez med sina 6 miljoner dollar, drygt 66 miljoner kronor.

Artikeltaggar

Anton TinnerholmBengtsforsFotbollHouston DynamoInterJavier HernándezJoakim NilssonLönerManchesterRobin JanssonXherdan ShaqiriYork

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.