Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors blir del i ett nätverk för att stärka skolan

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Bengtsfors kommun blir nu en del i ett kommungemensamt skolnätverk. Fotografiet är en arkivbild.
Bengtsfors kommun blir nu en del i ett kommungemensamt skolnätverk. Fotografiet är en arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Bengtsfors kommun blir nu en del i ett kommungemensamt skolnätverk. Syftet med detta är att man tillsammans med andra kommuner ska kunna utveckla saker som kan vara svåra att klara på egen hand.

Sedan 1990-talet har en grupp kommuner i Bohuslän och Dalsland samverkat i frågor kring skolutveckling. Samverkan bland annat har handlat om kompetensutveckling, kvalitetsarbete, betyg och bedömning.

Man arrangerar också den årliga skolkonferensen Oktoberdagarna, som nyligen genomfördes där föreläsningar hålls och där skolledare får träffa kollegor från andra kommuner och utbyta kunskap och erfarenheter.

Med gemensamma krafter är det i skolnätverket meningen att mindre kommuner ska kunna genomföra saker som är svåra att klara på egen hand.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommun (org)Skola och utbildningStudier

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.