Hoppa till huvudinnehållet

Åmål/Billingsfors tappade segern på två minuter: ”Jättesurt”

Publicerad:
Glada miner i bortalaget Grums efter att man sent i tredje perioden tagit ledningen. Grums vann också med 4–3 i Billingsfors.
Glada miner i bortalaget Grums efter att man sent i tredje perioden tagit ledningen. Grums vann också med 4–3 i Billingsfors. Foto: Johan Lindahl

Åmål/Billingsfors ledde två gånger om, men sent i den tredje perioden vände gästande Grums på matchen under två ödesdigra minuter och vann med 4–3.

– En jättesur förlust efter att vi kämpat hela matchen, säger tvåmålsskytten Joline Carlsson.

 • Johanna Andrén.
  Johanna Andrén.
 • Joline Carlsson gjorde två mål, men det hjälpte inte.
  Joline Carlsson gjorde två mål, men det hjälpte inte.
 • Alva Ömnehag med bollen.
  Alva Ömnehag med bollen.
 • Grums fick fira fyra gånger i Billingsfors bollhall.
  Grums fick fira fyra gånger i Billingsfors bollhall.
 • Cornelia Freed Hell gjorde Billingsfors första mål.
  Cornelia Freed Hell gjorde Billingsfors första mål.
 • Sanne Nilsson Guerra gjorde mål mot sitt förra lag.
  Sanne Nilsson Guerra gjorde mål mot sitt förra lag.
 • Emma Bohm Forsberg hade mycket att göra i Billingsforsmålet.
  Emma Bohm Forsberg hade mycket att göra i Billingsforsmålet.
 • Sanne Nilsson Guerra firar efter att hon gjort 2–2.
  Sanne Nilsson Guerra firar efter att hon gjort 2–2.
 • Malva Wijk Larsson gör comeback efter två säsonger.
  Malva Wijk Larsson gör comeback efter två säsonger.

Nykomlingen Åmål/Billingsfors har fått en tuff start på säsongen i division 2. Först seriefavoriten Filipstad på bortaplan – sedan ännu ett tufft motstånd i Grums på hemmaplan.

Och det var också gästerna som tog ledningen sex minuter in i den första perioden efter att hemmalaget kladdat med bollen framför eget mål.

Men Åmål/Billingsfors svarade snabbt och Cornelia Freed Hell skickade upp 1–1 i krysset bakom Grumsmålvakten Moa Svensson knappt halvvägs in i perioden.

Grums hade spelövertaget resten av perioden, men ändå var det hemmalaget som tog ledningen när Joline Carlsson kom fri med målvakt och säkert satte 2–1.

De säger att släkten är värst. Ja, det visade också Sanne Nilsson Guerra, som inför säsongen lämnade Åmål/Billingsfors för just Grums, när hon kvitterade mot sitt gamla lag i den andra perioden. Och firade, det gjorde hon också.

I tredje perioden var det orangeklädda Grums som hade bollen och chanserna. Men ändå var det Åmål/Billingsfors som tog ledningen för andra gången i matchen, och återigen var det Joline Carlsson som höll sig framme på passning från Alwa Halldén.

Med åtta minuter kvar fick gästerna in kvitteringen efter ett svagt byte i hemmalaget där man knappt fick låna bollen. Och knappt två minuter senare kom också Grums segermål. Efter en målvaktsretur kunde Klara Eldh skicka in bollen i öppet mål och säkra tre poäng till södra Värmland.

– En jättesur förlust efter att vi kämpat hela matchen, säger tvåmålsskytten Joline Carlsson.

– Det var en jämn match. Vi hade perioder när vi var bättre och det hade de också. I slutändan satte de sina chanser och det var det som gjorde att de vann. Det är bara för oss att komma igen, säger hon.

Åmål/Billingsfors får en ny chans på seger först den 5 november, borta mot förra säsongens kvalmotståndare IFK Heden.

Matchfakta

Åmål/Billingsfors–Grums IBK

Division 2 Värmland

Målen, första perioden: 0–1 Klara Eldh (06:03), 1–1 Cornelia Freed Hell (09:13), 2–1 Joline Carlsson (16:44) Andra perioden: 2–2 Sanne Nilsson Guerra (08:35) Tredje perioden: 3–2 Joline Carlsson (05:44), 3–3 Christine Larsson (12:32), 3–4 Klara Eldh (14:28)

Skott: 19–23

Utvisningar, Grums: 2x2 min

Publik: 110

Artikeltaggar

ÅmålBillingsforsChristine LarssonDivision 2 VärmlandFilipstadGrumsIFK HedenInnebandyVärmlands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.