Hoppa till huvudinnehållet

Högaktuell deckarförfattare gästar när Bokdagar kommer till Färgelanda

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Anders Roslund startade SVT:s Kulturnyheterna och har publicerat tretton kriminalromaner. Han har tilldelats International Dagger för bästa europeiska krim, Konomyspriset för bästa asiatiska krim, Glasnyckeln för bästa nordiska krim, priset för Bästa svenska kriminalroman och ges ut på 36 språk. På torsdag kommer han till Färgelanda.
Anders Roslund startade SVT:s Kulturnyheterna och har publicerat tretton kriminalromaner. Han har tilldelats International Dagger för bästa europeiska krim, Konomyspriset för bästa asiatiska krim, Glasnyckeln för bästa nordiska krim, priset för Bästa svenska kriminalroman och ges ut på 36 språk. På torsdag kommer han till Färgelanda. Foto: Marc Femenia/TT

Bokdagar i Dalsland, Dalslands folkhögskola, Färgelanda bibliotek och Färgelanda kommun inleder ett nytt samarbete. Startskottet för samverkan blir en författarkväll med högaktuella och välkända spänningsförfattaren Anders Roslund på Dalslands folkhögskola i Färgelanda på torsdag.

– Att inleda samarbetet med besök av en av landets främsta spänningsförfattare är ju perfekt, säger verksamhetsledare Victor Estby.

Det nya samarbetet är ett sätt att både försöka permanenta Bokdagar i Dalslands verksamhet i Färgelanda och bidra till den satsning mellan en rad aktörer som pågår just nu för att utveckla orten och kommunen Färgelanda, där redan kommunen, biblioteket och folkhögskolan ingår. Studieförbundet Vuxenskolan Väst är även med och stöder evenemanget den 13 oktober.

Evenemanget och samarbetet riktar sig dels till Färgelandaborna, bibliotekets besökare, folkhögskolans elever och personal, men också till en bred allmänhet från när och fjärran – helt enligt Bokdagar i Dalslands modell. Det är också gratis att besöka författarkvällen.

– Att dessutom inleda samarbetet med besök av en av landets främsta spänningsförfattare, Anders Roslund, är ju perfekt, säger Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby.

Prisad och älskad

Anders Roslund är en prisad och älskad kvalitetsförfattare som når en bred läsekrets i Sverige och utomlands. Flera av hans böcker filmatiserats och är populära på biografer och strömningstjänster. Han har dessutom framträtt på Bokdagar på sommaren tidigare och hans nya Hoffman-Grens-bok 100 procent kommer ut bara dagarna innan hans besök i Dalsland.

Anders Roslund startade SVT:s Kulturnyheterna och har publicerat tretton kriminalromaner. Han har tilldelats International Dagger för bästa europeiska krim, Konomyspriset för bästa asiatiska krim, Glasnyckeln för bästa nordiska krim, priset för Bästa svenska kriminalroman och ges ut på 36 språk.

Artikeltaggar

Anders RoslundBibliotekBöckerDalslands folkhögskolaFärgelandaFärgelanda bibliotekFärgelanda kommunGlasnyckelnLitteraturSpråkStudieförbundet VuxenskolanSVTVictor Estby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.