Hoppa till huvudinnehållet

Ändrat straff för misshandel på husvagnssemester

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se

Göta hovrätt i Jönköping ändrade påföljden för en 57-årig man från Mellerud som dömts för misshandel.
Göta hovrätt i Jönköping ändrade påföljden för en 57-årig man från Mellerud som dömts för misshandel. Foto: Adam Ihse/TT

Hovrätten ändrar påföljden för en 57-årig man från Mellerud som misshandlat sin hustru, från skyddstillsyn till villkorlig dom och samhällstjänst. Skadeståndet på 5000 kronor kvarstår.

Mannen dömdes av Örebro tingsrätt för misshandel av sin hustru under en husvagnssemester, till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.

Mellerudsbon ska ha slagit sin hustru med en knytnävsslag på örat och dragit henne så hårt i armen att det uppstod blåmärken.

Domen överklagades till Göta hovrätt, som ändrade påföljden så att 57-åringen istället fick villkorlig dom och samhällstjänst. I domen skriver hovrätten att mannen tidigare är ostraffad och lever under ordnade former. Han har tagit tag i sina problem och har gått i terapi.

Det finns ingen anledning att tro att mannen ska återfalla i brottslighet, menar hovrätten.

Skadeståndet på 5000 kronor till kvinnan ska dock kvarstå.

Straffvärdet motsvarar en månads fängelse.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseGöta hovrättMellerudMisshandelSamhällstjänstÖrebro tingsrätt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.