Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Sverige - dårarnas paradis

Publicerad:

”Prioriteringen för svenska elproducenter skall vara elförsörjningen i Sverige, inte utomlands”, skriver insändarskribenterna.
”Prioriteringen för svenska elproducenter skall vara elförsörjningen i Sverige, inte utomlands”, skriver insändarskribenterna. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Enligt Svenska kraftnät har elproducenterna i Sverige tjänat 26, 1 miljarder kronor i år på att exportera el till andra länder. Erik Ek på Svenska kraftnät säger att "många som producerar el tjänar mer pengar än vanligt" .

Samtidigt uppmanas vi svenskar att spara på hushållselen genom att inte duscha, sänka värmen och släcka lampor. Idrottsanläggningar av alla slag får däremot fortsätta som vanligt med sitt energislöseri. Svensken får dessutom veta att strömmen kan komma att, stängas av om vi inte sköter oss. MSB har tipsat om att vi kan sätta oss under ett bord och med en filt över oss om inomhustemperaturen blir för låg.

Prioriteringen för svenska elproducenter skall vara elförsörjningen i Sverige, inte utomlands.

Elkostnaden för privatpersoner har varit alltför hög alltför länge därför att Svenska kraftnät tagit ut överpriser från konsumenterna.

Riksdag och regering måste sätta stopp för detta vansinne!

Anne-Christine och Stig Engdahl

Artikeltaggar

ElElproduktionMiljöMSBSvenska kraftnätSverigeTeknik och vetenskap