Hoppa till huvudinnehållet

Toppbowlare gjorde upp i Eds bowlinghall: “Ruskigt hög nivå”

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Uddevallabördige segraren Mattias Wetterberg med pokalen efter segern i One Lane Challenge i Ed.
Uddevallabördige segraren Mattias Wetterberg med pokalen efter segern i One Lane Challenge i Ed. Foto: Pontus Nordwall

Det var väldigt hög klass när finalerna av turneringen One Lane Challenge avgjordes i Eds bowlinghall på söndagen. I söndagskvällens final var det Uddevallabördige Mattias Wetterberg som kunde vinna efter att ha slagit Kim Bolleby med 3–0.

– Det känns fantastiskt bra men är mest nöjd med att jag klarat helgen då jag opererade fingret i somras, säger segraren.

 • Kim Bolleby hade imponerat fram till finalen där han fick se sig besegrad.
  Kim Bolleby hade imponerat fram till finalen där han fick se sig besegrad. Foto: Pontus Nordwall
 • Benjamin Jonsson var nära att slå en perfekt 300-serie i finalsteg två men missade sista slaget och fick bara 299 poäng
  Benjamin Jonsson var nära att slå en perfekt 300-serie i finalsteg två men missade sista slaget och fick bara 299 poäng Foto: Pontus Nordwall
 • Tävlingsledare Simon Östberg.
  Tävlingsledare Simon Östberg. Foto: Pontus Nordwall
 • Landslagsspelaren Martin Larsen var bäst i kvalet men åkte ut i semifinalen.
  Landslagsspelaren Martin Larsen var bäst i kvalet men åkte ut i semifinalen. Foto: Pontus Nordwall
 • Eds bowlingstjärna Alida Molander åkte ut i finalsteg två men var ändå ganska nöjd.
  Eds bowlingstjärna Alida Molander åkte ut i finalsteg två men var ändå ganska nöjd. Foto: Pontus Nordwall

Kvalspelet startade den 18 september och höll på fram till i lördags. Totalt var det 80 spelare som deltog i kvalet och de fick kvala en gång plus tre återkval för att ta sig vidare till finalen. I kvalet spelades det tio serier på samma bana varje gång och de 20 bästa gick vidare till de sex finalstegen.

Förbundskaptenen Robert Andersson och Simon Östberg på Eds bowlinghall var de som låg bakom detta spännande tävlingsformat som spelades för första gången.

Finalerna spelades i sex steg där de gällde att vinna tre serier mot den motståndare man fick möta för att gå vidare till nästa finalsteg. Det var väldigt hög nivå på spelet när Svenska herreliten fanns på plats och det var de rutinerade spelarena som gick de sista finalstegen där till slut två spelare som stod i finalen.

Kim Bolleby från Team Pergamon gick in redan i finalsteg två då han var tia efter kvalet. Han imponerade verkligen och i semifinalen slog han ut norske veteranen Tore Torgersen med 3-1. Mattias Wetterberg gick in i finalsteg fyra och vann sedan semifinalen mot rutinerade landslagskollegan Martin Larsen ,som var bäst i kvalet, med 3-1.

Uddevallabördig segrare

Finalen bjöd på en välspelad match där Mattias Wetterberg tog greppet direkt i den första serien. Kim Bolleby var närmare i den tredje serien men förlorade även denna och matchen med 3-0.

– På grund av operationen har jag inte spelat tävling på länge så det var lite jobbigt. Jag vet dock att jag kan slå alla så väldigt skönt och roligt att det gick så bra, säger segraren Mattias Wettergren som fick 40.000 kr för sin seger.

Eds bowlingstjärna Alida Molander var enda tjej som tog sig vidare från kvalet vilket gjorde att hon fick ett klot som bästa dam i tävlingen men hon åkte ut mot Kim Bolleby som vann med 3–0.

– Det var helt okej där jag spelade bra i finalsteg ett men missade lite i finalsteg två. Det är dock ett format som passar bra för oss tjejer men Kim blev lite för tuff, säger Alida Molander.

Det var en mycket bra tävling så ni måste vara väldigt nöjda?

– Det var jättebra och inga strul alls. Väldigt kul att så många bra spelare kom och det var en ruskigt hö nivå på spelet. Vi kommer köra även nästa år, säger tävlingsledaren Simon Östberg.

Fakta

One Lane Challenge

Semifinal 1

Mattias Wetterberg – Martin Larsen 3–1

Kägelpoäng: 908–910 (211–182, 280–236, 184–278, 233–214)

Semifinal 2

Kim Bolleby – Tore Torgersen 3–1

Kägelpoäng: 926–792 (227–233, 226–162, 226–186, 247–211)

Final

Mattias Wetterberg – Kim Bolleby 3–0

Kägelpoäng: 705–664 (258–235, 214–202, 233–227)

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingChallengeEdSimon ÖstbergTore Torgersen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.