Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnspäckad bowling i Ed – Sverigeeliten gör upp i finalen

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Simon Östberg (vänster) är tävlingsledare. Markus Jansson (höger) leder tävlingen.
Simon Östberg (vänster) är tävlingsledare. Markus Jansson (höger) leder tävlingen.

Premiärupplagan av bowlingtävlingen One Lane Challenge har dragit igång i Ed. Det är ett unikt upplägg då varje spelare spelar individuellt i kampen om finalplatserna. Den yttersta eliten från både Sverige och Norge slåss om platserna till söndagens final.

– Det är ett ytterst ovanligt upplägg, säger tävlingsledare Simon Östberg.

Tävlingen som arrangeras av KS Edsbowlarna och Eds Bowlinghall inleddes med två kvalstarter den 18 september. Därefter körde tävlingen igång på allvar i förra veckan och kvalet håller på till den 8 oktober följt av finalspel till helgen.

Tävlingsupplägget sticker ut från många andra tävlingar då det lottas vilken bana på vilket spelarna individuellt ska genomföra tio serier. Eds bowlinghall har åtta banor så lika många spelare kan som mest vara igång samtidigt. Tävlingsledare Simon Östberg har tillsammans med förbundskapten Robert Andersson tagit fram upplägget.

– Det är ett ytterst ovanligt upplägg där man inte kan bli påverkad av hur andra spelar. Alla tävlar under samma förutsättningar, säger Simon Östberg, som själv ligger på elfte plats.

23 svenska landslagsspelare har varit på plats i Eds bowlinghall och genomfört sina serier hittills. Bäst av alla är Markus Jansson från svenska mästarna Team Pergamon. Anton Persson, från Ed men spelar för Nässjö. ligger just nu trea. Alida Molander, Team X-Calibur, ligger fyra. De 20 bästa går vidare till finalen på söndag, då man möts två och två i matchspel.

Herrlandslaget ansluter till den avslutande helgen och kör en tävlingssamling i Ed. Det är den tredje samlingen sedan den senaste uttagningen i somras där Robert Andersson kollar in spelarna i tävlingssituation. 23 spelare från Team Sweden kommer att vara med. Det är endast Jesper Svensson från teamet som saknas i startlistan då han ska bli pappa runt den tiden.

– Det är kul att Team Sweden är med och framförallt nu när vi har så många starka spelare i Sverige. Jag kan inte minnas att vi har haft så många bra spelare samtidigt tidigare, säger Simon Östberg.

Under nästa helg arrangeras även Eds Marknad och det kommer vara folkfest i samhället. Simon Östberg hoppas att många hittar till hallen.

– Jag har tagit kontakt med media och hoppas att många får upp ögonen för tävlingen. Det vore väldigt skoj med mycket folk och härlig stämning i hallen.

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingEdEds BowlinghallMarkus JanssonSimon ÖstbergTeam SwedenTeam X-Calibur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.