Hoppa till huvudinnehållet

Trots strömavbrottet – maten levereras som vanligt till äldre och skolor

Publicerad:
Mat kommer att serveras som vanligt trots det pågående strömavbrottet.
Mat kommer att serveras som vanligt trots det pågående strömavbrottet. Foto: Junge

Det pågående strömavbrottet ställer till det för köken i Bengtsfors som levererar mat till äldreomsorg och skolor. Men maten kommer att serveras nästan precis som vanligt då Solbacken i Billingsfors står för matlagningen.

Inom några timmar ska maten stå på borden på både kommunernas skolor och äldreboenden, men trots att strömmen fortfarande är borta kommer det att lösa sig. Köket på äldreboendet Solbacken i Billingsfors kommer under dagen att laga all mat som ska serveras i kommunens verksamheter.

Massivt strömavbrott i Bengtsfors – ledning har gått av

– Där har de ju haft ström hela tiden så de kommer att laga mat till hemtjänst, skolor och barnomsorg, säger Sofia Magnusson, kommunikatör på Bengtsfors kommun.

Köket på äldreboendet Solbacken i Billingsfors lagar all mat till kommunens verksamheter.
Köket på äldreboendet Solbacken i Billingsfors lagar all mat till kommunens verksamheter. Foto: Conny Hultgren

Troligen kommer det inte bli den maträtt som står på matsedeln, men det kommer i alla fall att levereras något att äta.

– Eleverna i skolan kommer att kunna äta på samma tider som vanligt så det här snurrar på bra. De är väldigt duktiga på att ställa om i sådana här situationer, säger Sofia Magnusson.

Hon meddelar att även trygghetslarmen fungerar som de ska och att hemtjänsten jobbar på som vanligt.

– Det är ju såklart ett svårt läge, men verksamheterna fungerar. Vi har även fått igång ett reservaggregat i kommunhuset så nu kan vi uppdatera vår hemsida med information igen, säger Sofia Magnusson.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunBillingsforsHemtjänstMatMat och dryckSkolorSofia MagnussonSolbackenStrömavbrottTrygghetslarmVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.