Hoppa till huvudinnehållet

Massivt strömavbrott i Bengtsfors – ledning har gått av

Publicerad:
Bengtsfors har haft strömavbrott sedan onsdagskvällen.
Bengtsfors har haft strömavbrott sedan onsdagskvällen. Foto: Sofie Borg

Det är just nu ett stort strömavbrott i Bengtsfors som drabbar tusentals hushåll. Anledningen är att en av Vattenfalls ledningar har gått sönder.

Vattenfall håller just nu på att försöka lösa felet. Utöver Vattenfalls kunder ska stora delar av Bengtsfors sakna ström sedan 21-tiden på onsdagen.

Exakt hur många hushåll som berörs är i dagsläget okänt. Enligt Sveriges Radio kan det uppgå till uppemot 2 300 personer.

Trots strömavbrottet – Maten levereras som vanligt till äldre och skolor

Anledningen till avbrottet var att en lokalnätsledning har gått sönder.

– Ledningen står på ett berg där det blåser mycket. Det är en trästolpe som gått sönder. Vi har personal på plats som försöker lösa problemet just nu, säger Magnus Kryssare, pressekreterare på Vattenfall.

Vid 06.30 på torsdagsmorgonen var det ännu strömlöst. Här syns mörkret på Storgatan i Bengtsfors.
Vid 06.30 på torsdagsmorgonen var det ännu strömlöst. Här syns mörkret på Storgatan i Bengtsfors. Foto: Sofie Borg

Bengtsfors Energi har lagt ut ett meddelande på sin hemsida om avbrottet. Där skriver man att brottet på Vattenfalls ledning även påverkar dem och deras kunder.

– Avbrottet pågår fortfarande och vi har 22 kunder kvar. En av dem är Bengtsfors Energi.

Vid 08:30-tiden på torsdagen var strömavbrottet fortfarande inte löst. Prognosen hade då skjutits fram flera gånger under natten och beräknas nu till 11:00 enligt Vattenfalls hemsida.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

BengtsforsSamhälleStrömavbrottVattenfall

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.